Çin'den dünyaya yayılan gizemli virüsle ilgili Türkiye'den son dakika kararı

Son dakika haberi: Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsüyle ilgili endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Virüs Çin dışında 9 farklı ülkede daha görüldü. Sağlık Bakanlığınca, Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alındı. Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri de duruduruldu.

Çin'den dünyaya yayılan gizemli virüsle ilgili Türkiye'den son dakika kararı
Çin'den dünyaya yayılan gizemli virüsle ilgili Türkiye'den son dakika kararı
GİRİŞ 23.01.2020 18:59 GÜNCELLEME 23.01.2020 19:37
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dünyayı sarsan şimdiye kadar 9 ülkede görülen gizemli virüsle ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

TÜRKİYE'DEN SON DAKİKA KARARI

Sağlık Bakanlığı, Çin’de görülen Koronavirüs sebebiyle Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığını açıkladı.



Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çin’de görülen Koronavirüs sebebiyle dün Bakanlığımızda toplanan Bilim Kurulu, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar almıştır.



Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır”
denildi.

VİRÜS ÇİN'DEN 9 ÜLKEYE SIÇRADI

Salgın, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Makao Özel İdari Bölgesi’nde birer kişide, ABD, Japonya, Güney Kore’de 1’er kişide, Tayland’da 3 kişide tespit edildikten sonra, Singapur, Vieatnam ve Suudi Arabistan'a da sıçradı.

 

 

YORUMLAR 47
  • Aylin 4 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin bu kadar üremesinin sebebi tarihleri boyunca hic savaşa katılmamiş. hiç kayip vermemişler. bu onların savaşı olsun. Allah çok büyük .diri diri yakarak haşlayarak yediklerini burunlarindan getiriyor simdi. keşke soyları tam kurusa
    Cevapla
  • mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Canlı canlı köpegi ateşte tutup kızartıp yiyorlar merhametsiz pis herifler, hadi köpek etini yiyorsun adamakıllı düzgün öldür ye yakarak öldürmek nedir hiç ahlak yok bunlarda
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Acil ve katı önlem alınmalı .
    Cevapla
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece insanları değil çinden gelen bütün malları da engellemek lâzım.
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    virüsler canlıdan canlıya bulaşabilirler. Canlı vücudu dışındaki yerlerde kristalleşirler, yani ölürler. O yüzden mallardan geçme durumu söz konusu değildir.
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkistana yapılan zulümler az da olsa karşılığını buluyor. Bir müslüman adamı kampa gönderip karısını çinli bir adamla gayri meşru birleştirmek en aşağı lanet bir melunluktur. Kanı olan buna sessiz kalmaz. Çinin yaptığı zulümlerin çok daha fazlası vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi