2020 AGİ hesaplaması: Bekar, evli, eşi çalışan ve çalışmayan ne kadar AGİ alacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan asgari ücret zammının ardından bu yıl maaşlara yansıtılacak 2020 AGİ tutarı da değişti. Kendilerini ilgilendiren ödeme tutarını merak eden işçiler o günden bu yana 'AGİ hesaplaması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını Google üzerinden öğrenmeye başladı. Bekar, evli, eşi çalışmayan işçi, eşi çalışan işçi ve çocuk sayısına göre artış ve azalık gösterecek.

2020 AGİ hesaplaması: Bekar, evli, eşi çalışan ve çalışmayan ne kadar AGİ alacak?
2020 AGİ hesaplaması: Bekar, evli, eşi çalışan ve çalışmayan ne kadar AGİ alacak?
GİRİŞ 24.01.2020 12:57 GÜNCELLEME 24.01.2020 12:57

AGİ hesaplaması yapan milyonlarca çalışan Şubat ayı itibariyle zamlı maaşlarla birlikte alacak.  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan asgari ücret zammının 2020 AGİ (asgari geçim indirim) tutarı belli oldu. Bu bağlamda, 'AGİ hesaplaması nasıl yapılır' sorusunun yanıtı en çok merak edilenler arasında öne çıkıyor. Son zamların ardından bekar, evli, eşi çalışmayan işçi, eşi çalışan işçi ve çocuk sayısına göre Asgari Geçim İndirimi tutarından değişiklik meydana gelecek. Peki çalışanların merak ettiği 2020 AGİ kaç TL oldu? Kim ne kadar ödeme alacak? İşte yeni asgari geçim indirimi hesaplama formülü...

 

2020 AGİ HESAPLAMA TABLOSU!

Bekar çalışanlar maaşlarına ek 220,73 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan maaşına ek 264,87 Türk Lirası (TL) AGİ alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan ve 1 çocuk sahibi işçi maaşına ek 297,98  Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan ve 2 çocuk sahibi işçi maaşına ek 331,09 Türk Lirası (TL) AGİ alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan ve 3 çocuk sahibi işçi maaşına ek 375,23 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan ve 4 çocuk sahibi işçi maaşına ek 375,23 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

 

Evli olup eşi sigortalı olarak çalışmayan ve 5 çocuk sahibi işçi maaşına ek 375,23 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan personel maaşına ek 220,73 Türk Lirası (TL) AGİ alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan ve 1 çocuk sahibi olan personel maaşına ek 253,83 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan ve 2 çocuk sahibi olan personel maaşına ek 286,94 Türk Lirası (TL) AGİ alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan ve 3 çocuk sahibi olan personel maaşına ek 331,09 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan ve 4 çocuk sahibi olan personel maaşına ek 353,16 Türk Lirası (TL) AGİ alır.

Evli olup eşi sigortalı olarak bir başka yerde çalışan ve 5 çocuk sahibi olan personel maaşına ek 375,23 Türk Lirası (TL) asgari geçim indirimi alır.

KİMLER AGİ ALACAK?

Türkiye AGİ sistemi 2007 yılından itibaren uygulanmaktadır. Gelir Vergisi Kanununda yer alan 61. maddesinde yer alan bilgiye göre;

18 yaşından büyük sigortalı çalışanlar
Bekar çalışan
Evli ve çocuklu çalışan
Evli ve çocuksuz çalışan
Evli ve eşi çalışmayan
Evli ve eşi çalışan Asgari Ücret Geçim indirimi alırlar.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılında geçerli olacak olan asgari ücret tutarının brüt 2.943 TL, net 2,324 TL olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre asgari ücrete yüzde 15,03 oranında zam gelmiş oldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...