Elazığ'da depremin ardından vatandaşlar tek vücut oldu!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlar ve devlet kurumları birlikte hareket etmeye devam ediyor. Özellikle vatandaşların depremzedeler için bütün imkanlarını seferber etmeleri sosyal medyada büyük beğeni topladı. Bütün ülkede Elazığ için yardımlar toplanıyor.

GİRİŞ 25.01.2020 02:40 GÜNCELLEME 25.01.2020 11:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Depremin ardından tek yürek halinde çarpan Türkiye, Elazığ'da bulunan vatandaşlara yardım etmek için birbirleriyle yarışıyor. Birçok vatandaş sosyal medya hesaplarından yardıma ihtiyaç duyan depremzedelerin hizmetine koşuyor.

 

 

Diyarbakır'da boş dairesinin olduğunu söyleyen bir vatandaş sosyal medyadan depremde mağdur olan ailelerin evinde kalabileceğini duyurdu. 

TIR ile taşımacılık yapan bir vatandaş da Samsun'dan deprem bölgesine ücretsiz yardım taşıyabileceğini duyurdu. 

Kamyonculuk yapan bir vatandaş yaralıları ücretsiz olarak taşıyacağını açıkladı.

BATTANİYE ALIP ELAZIĞ'A GİTTİLER

Vatandaşlar özel araçlarıyla Elazığ'da bulunan depremzedelerin yardımına koştu. Araçlarının içini battaniye ile doldurduklarını sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

DEPREM SONRASI BAZI PAYLAŞIMLAR TEPKİ ÇEKTİ

Devletin bütün kurumları ve vatandaşların birlikte hareket ettiği dakikalarda sosyal medyadaki bazı paylaşımlar vatandaşları rahatsız etti. CHP izmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın ve Sol Haber'in yapmış olduğu paylaşımlar sosyal medya platformu Twitter'da oldukça fazla tepki çekti.

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU'NA BAĞLI EKİPLER HAZIR KITA

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı TTK Tahlisiye ekipleri hazır kıta bekliyor.

2 gruptan oluşan ekip deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak için hazırlıklarını tamamladı.

Tahlisiye ekipleri 1999 Marmara depremi başta olmak üzeri Van’da meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmalarında etkin rol almıştı.

AĞRI BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ ELAZIĞ'A YOLLUYOR

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, ''Biz hazırız #Elazığ Belediyemizin Arama Kurtarma Ekibi hazırlıklarını tamamladı ve Elazığ'a destek için yola çıktı. İnşallah en az zararla bu felaketi atlatacağız... Ağrı Belediyesi olarak 15 kişiden oluşan arama kurtarma ve yardım ekibimiz Elazığ yolunda... Yolunuz açık olsun..'' ifadelerini kullandı.

TCDD TREN VAGONLARINI AÇTI, İÇİNİ ISITTI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, Elazığ'da yaşanan depremin ardından vatandaşların konaklama sıkıntısı çekmemesi için tren vagonlarını açarak vagonların içini ısıttı. Vatandaşların treen vagonlarında geceyi geçirmesi beklenirken bu haber sosyal medyada büyük beğeni topladı.

ORDU'DA VATANDAŞLAR ELAZIĞ'A YARDIM TIR'LARI GÖNDERİYOR

Ordu'da hissedilen depremin ardından vatandaşlar Elazığ'da bulunan depremzedelere battaniye, kıyafet malzemeleri gönderiyor.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI KRİZ MASASI OLUŞTURDU

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından kriz masasının oluşturulduğu bilgisi geldi. Bakanlığın resmi hesabından yapılan açıklamada, ''Elazığ’daki deprem sonrası Millî Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında kriz masaları oluşturuldu. TSK’ya ait 1 helikopter, kurtarma ekibi, 1 ANKA bölgede görevlendirildi. 8 adet nakliye uçağının da bölgeye uçuşu planlandı.'' ifadelerine yer verildi.

BATTANİYELER ARASINDAN ÇIKAN MEKTUP

Ordu'dan Elazığ'a gidecek bir battaniye poşetinden bir not sosyal medya hesaplarından binlerce vatandaş tarafından paylaşıldı.

YORUMLAR 6
  • Muzaffer temel 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet bu millet niye yıkılmiyor işte cevabı Allah bu millete zeval vermesin devletimize zeval vermesin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Marmara depreminde ki rezaleti hatirlarmisiniz? Yeni nesil bilmez? Ne ekmek ne su ne belediye ne afat.... Şimdi inanın su haberleri okurken ağlıyorum. Nereden nereye gelmişiz 20 senede... Ah yeni nesil ah... Keşke eskiden neler olduğunu bilseydiniz
    Cevapla
  • Yüzdeelli 4 yıl önce Şikayet Et
    99 Depremi'ni Körfez'de yaşadım. Depremden sağ çıktık. Tüpraş cayır cayır yanıyor. Jandarma dedi ki: Şehri boşaltın, Tüpraş'ın patlama riski var. Patlarsa canlı hiçbir şey kalmaz. Enkazın altında annemin dayısıyla teyzesini ve kızlarını bıraktık. Bizim gibi herkes enkazda yakınlarını bırakıp dağlara doğru kaçtı. Dayımın enkazdan sesi geliyormuş. Maalesef dayım, teyzem ve 5 yaşındaki kızlarını kaybettik. Devlet, 15-20 gün Körfez'e uğramadı. Başka illerden hırsızlar gelip sağlam evleri yağmaladılar. İstanbul'dan gelen hayırseverler battaniye ve yiyecek getirmeseydi açlıktan-susuzluktan ölecektik.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ım kötülerin şerrinden korusun ata sözü kurt puslu günü severmiş milletin acısını düşünmüyorlar burdan siyasi nemalanmaya çalışıyorlar çocok yazık insanda biraz utanma olur
    Cevapla
  • Alpaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ candır. Gakkoşları yalnız bırakmayın...
    Cevapla
  • body666 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!