Son dakika haberi: Enkaz altında telefonla ulaşılan Azize kurtarıldı!

Son dakika haberi... Elazığ'da 6.8 şiddetindeki yaşanan depremin ardından arama kurtarma ekiplerinin büyük çabasıyla enkaz altında kalanlar kurtarılıyor. Elazığ'dan peş peşe enkazdan kurtarılma haberleri geliyor. Enkazdan toplam 43 kişi kurtarıldı. Elazığ'daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü "Azize" isimli kadın, enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı.

GİRİŞ 25.01.2020 16:42 GÜNCELLEME 25.01.2020 18:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

43 KİŞİ KURTARILDI

​Elazığ'dan gelen son dakika bilgisine göre 19. saatte bir sevindiren haber daha geldi. Ekipler enkazından altında bir kişiye daha ulaştı. Arama kurtarma ekipleri şu ana kadar 43 kişi enkaz altından sağ olarak kurtardı. Ekipleri kurtarma çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

Saat 16.40'sularında Mustafa Paşa'da 65 yaşındaki Ayşe Yıldız isimli vatandaş 19 saat sonra enkazdan sağ kurtarıldı. 

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde yıkılan 4 katlı apartmanın enkazından 12 yaşındaki bir çocuk sağ çıkarıldı. Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç kaldırıldığı hastanede vefat etti. ​

Mustafa Paşa Mahallesi'nde ise 7 ve 8 saat sonra enkazdan 2 kadın çıkarıldı. Elazığ'da depremde yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Deprem bölgesinden son dakika kurtarılma haberleri gelmeye devam ediyor.

 

İçişleri Bakanı Soylu'dan arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi: Bakan Soylu enkazlardan toplam 39 kişinin kurtarıldığını açıkladı. 

Ekipler, çalışmaların 17. saatinde Mustafa Paşa'da 16 yaşında bir çocuğa ulaştı. Böylece enkazdan çıkarılanların sayısı 40'a yükseldi. 

TELEFONLA ULAŞILAN AZİZE KURTARILDI

Elazığ'daki depremde sağlık personelinin telefonla görüştüğü "Azize" isimli kadın ve bir çocuk enkaz altından 17 saat sonra kurtarıldı. 

2 KİŞİ DAHA KURTARILDI

AFAD 2 kişinin daha kurtarıldığını açıkladı. AFAD'tan yapılan açıklamada "Elazığ'da görev yapan arama kurtarma ekiplerimiz az önce biri Gezin'de, biri de merkezde olmak üzere, iki kişiyi daha enkaz altından sağ olarak kurtarmıştır." denildi.

 

14 SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARDILDI BAKAN SOYLU'DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Depremin yıktığı Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki 2 apartmanda dün akşamdan bu yana 6 kişi yaralı kurtarılırken, 4 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı. Bölgede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, binalardan birinin enkazında yapılan arama çalışmalarıyla ilgili bilgi aldığı sırada, bir kadın yaralı kurtarıldı. Depremden 14 saat sonra beton yığınları arasından çıkarılan kadın, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Ekiplerin arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.




Merkez üssü Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremde Elazığ merkezde bazı binalar tamamen çöktü. Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak No:9 bulunan 28 daireli 4 katlı bina da çöktü. Binadan ilk aşamada arama kurtarma ekipleri 14 yaralıyı çıkararak hastaneye ulaştırdı.

 

 

 

Mustafa Paşa Mahallesi'nde ise 50 metre arayla alt katları dükkan 5 katlı 2 bina da çöktü.

Arama kurtarma ekipleri 2 binanın birinde ses aldı. Yapılan çalışmada birer saat arayla 2 kadın kurtarıldı.

Depremden 7 ve 8 saat sonra enkazdan çıkarılan yaralılar ambulansla Fırat Üniversitesi hastanesine kaldırıldı.

11. SAATTE GELEN MUCİZE

Elazığ merkez Mustafapaşa mahallesindeki 5 katlı apartmanda, depremin 11. saatinde Gülsüm İnce isimli vatandaş ekipler tarafından sağ olarak çıkarıldı. AFAD, itfaiye ve jandarma arama kurtarma ekipleri binada göçük altında bulunan diğer vatandaşlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

13. SAATE BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

Elazığ merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz altından 13 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.

14 SAAT SONRA BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

Mustafa Paşa'da arama kurtarma çalışmalarında enkazdan 14. saatte bir kişi daha yaralı olarak kurtarıldı
 

15. SAATTE BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

Mustafa Paşa'da ekipler 1 saatte 3 kişiyi kurtarmayı başardı. Merkezde yıkılan binanın altında kalan aileden Cengiz Çelik 15 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

MUSTAFA PAŞA'DA BİR KİŞİ DAHA KURTARILDI

Ekipler enkaz altında temas kurduğu kişiye ulaştı.

YORUMLAR 22
  • ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun .Allah beterinden saklasın.Gerçekten hem hükümetimiz, bakanlarımız, hemde sivil toplum örgütleri (afat,umke vb.)hızlı ve can hıraş bir çaba içindeler,Allah devletimize,milletimize zeval vermesin,hepimizin,hepsinin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Tefani 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz yavaş gidiyor galiba. Hala 5 katlı binayı bitiremediler zaman geçtikce
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Dostum orada enkaz kaldırmıyorlar. Enkaz altında insan var Adeta iğne ile kuyu kazıyorlar.
    Cevapla
  • Mehmet Bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım devletimize zeval vermesin. Arama kurtarma ekiplerimiz başta olmak üzere bakanlarımıza, belediye başkan ve çalışanlarına, kaymakamlarımıza ve güvenlik güçlerine sonsuz teşekkürler.
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım ülkemize devletimize halkımıza yardım et. Vefat edenlere cennet nasip eyle yaralılarımıza acil şifalar ihsan eyle. Amin
    Cevapla
  • Duyarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah güçlü devletimize zeval vermesin. Gücüne güç katsın.Bu ve buna benzer afetlerde arama ve kurtarma, ulaşım, sağlık ve her türlü çalışmalarda görev yapan personellerimize gönülden duacıyız.Allah hepsinden razı olsun ve kolaylık versin.Vefat edenlere rahmet, yakınlarımıza ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize de acil ve hayırlı şifalar diliyorum. Büyük ve güçlü devletin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...