2,5 yaşındaki Nüsra'nın ardından annesi de kurtarıldı

Elazığ'da, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Mustafa Paşa Mahallesi'nde, enkaz içerisinden gelen ses üzerine anne ve 2,5 yaşındaki kızı Nüsra Yıldız'a ulaşan ekipler, 24 saat sonra Nüsra'yı enkazdan çıkardı. Nüsra'nın ardından annesi de sağ olarak kurtarıldı

GİRİŞ 26.01.2020 03:51 GÜNCELLEME 26.01.2020 04:31
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Elazığ'daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti.

KADINLA İLETİŞİM SAĞLANDI

Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri diğer unsurların desteğiyle "yaşama açılan jandarma tüneli" olarak adlandırılan galeri tekniğiyle enkaz altında bir kadınla iletişim sağladı.



DUYGULANDIRAN DİYALOG

 

Yaklaşık 23 saatin ardından kadın sesini duyan ekipler, hemen harekete geçti. Kurtarılmayı bekleyen kadın ile jandarma personeli arasındaki diyalog duygulandırdı.

Jandarma personelinin, "Buradayız, geliyoruz. Kurtaracağız. Tamam geliyoruz ışığı ve beni görüyor musun? Tamam geleceğiz. Çocuğun yanında mı? Tamam geleceğiz." demesi üzerine kadın, "Çabuk. Daha dayanamıyorum. Allah rızası için kurtarın. Işığı görüyorum. Bak elimi sallıyorum. Lütfen çabuk olun." diye karşılık verdi.



2,5 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU KURTARILDI

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yaşındaki kızını enkazdan çıkararak kurtardı.

Nüsra'nın annesinin kurtarıldığı anlar..

Enkazdan çıkarılan çocuk, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yoğun çalışmanın ardından 2,5 yaşındaki Nüsra'nın annesi Ayşe Yıldız da kurtarıldı.



Minik Nüsra ve annesini kurtaran ekibin enkaz altından 10 kişiyi canlı olarak kurtardığı öğrenildi.

Elazığ'daki depremin ardından yıkılan binanın enkazından yardım çığlığı yükselen anne Ayşe Yıldız, 28 saat sonra kurtarıldı. Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazında çocuğu Yüsra ile birlikte mahsur kalan anne Ayşe Yıldız, arama kurtarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla çıkarıldı. Yıldız'ın yakınları duygulu anlar yaşadı.

YORUMLAR 69
  • murat karaçam 4 yıl önce Şikayet Et
    askerimizden allah razı olsun mevlam güç kuvvet versin...........
    Cevapla
  • konya42 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun o ekipten, anneden de o küçük yavruyu uyutmadan beklemiş ekipleri, yavrusu için dayanmış soğukta, Allahım bir daha yaşatmasın böyle afetleri, imanımızı ve inancımızı artırsın Rabbim.
    Cevapla
  • Gakkos Elazig 4 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık Allah gunahlariniza kefaret sayar inşallah ...
    Cevapla
  • Karataş 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yarali kardeşlerimize tez zamandan şifa versin ölen kardes lerimizede mekanlari Cennet eylesin ülkemize sabir dayanma gücü versin
    Cevapla
  • Zelzele 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun o ekipten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı