Elazığ'daki büyük dönüşümden ilk detaylar!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da açıklama yapıyor. Kurum, "500 kişilik ekiple hasar tespit çalışması yürütülüyor" dedi. Bakan Kurum, Elazığ'da yapılması planlanan dönüşüm projesine ait ilk detayları da açıkladı.

GİRİŞ 26.01.2020 14:36 GÜNCELLEME 26.01.2020 16:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da açıklama yapıyor. Kurum, "500 kişilik ekiple hasar tespit çalışması yürütülüyor" dedi. 

 

Kurum, "Mustafa Paşa Mahallesinde enkaz kaldıracağız. Riskli binalar için köklü dönüşüm projesi başlatacağız" ifadelerini kullandı. Kurum, dönüşüm projesiyle ilgili şunları söyledi: 

"Mustafa Paşa, Sürsür mahallesinde ve Yemişlik mevkiinde 1400 konutluk alanımız mevcut. Orada da çalışma başladı. Çok yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğiz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • Mihalgazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Müteahhitler çalmaya belediyeler rüşvet almaya devam ettiği sürece depremler kabus aci ve gözyaşı olmaya devam edecektir
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Beton binaların ömrü kaç sene? Bu sorunun cevabı şu anlama gelir. Türkiye'deki bütün betonarme binaları o kadar sene de bir yıkıp yeniden yapmak zorundasınız. Şimdi başlasak Türkiye’deki betonarme binaları yıkıp yeniden yapsak, yenilenme bittiğinde bu gün yaptığımız betonarme binalar çürümüş olacak ve her şeye yeniden başlamak zorunda kalacağız. Yani kıyamete kadar hiç durmadan ömrü dolan betonarme binaları yıkıp yeniden betonarme bina yapmamız gerekecek. Bunu hiç bir ülkenin bütçesi kaldıramaz. Kısa ömürlü beton binalar yerine, iki üç katlı binaları teknolojiyi de kullanarak çok daha uzun ömürlü olan doğal kesme taşlardan yapmak daha uygun olabilir.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Muteahidi mimari muhendisi iyi denetlenmeli malzemenden calmasinlar riskli bolgelere daha saglam malzeme az katli binalar yapilmali biz deprem ulkesiyiz tedbir alarak yasayabiliriz dogaya karsi gelmeden uyum saglayarak
    Cevapla
  • ABDULKADİR BARIŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    binaları sağlamlaştırmak için illaki birilerinin ölmesi mi gerekiyor
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Milletim..! Bir kerecik de musibet gelmeden tedbir alsak ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu