AFAD Başkanı'ndan gazeteci Akinan'ın 'Erdoğan' iddiasına yalanlama

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, gazeteci Serdar Akinan'ın, enkazda ulaşılan yaralı depremzedenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan göçük alanına gelene kadar bekletildiği iddiasına ilişkin, "O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 27.01.2020 08:40 GÜNCELLEME 27.01.2020 08:40
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Twitter takipçisinin sorusu üzerine paylaştığı mesajda, Serdar Akinan'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

İddiaların kesinlikle doğru olmadığını, vatandaşları kurtarırken tek önceliklerinin can güvenlikleri olduğunu kaydeden Güllüoğlu, "Diğer enkaz alanındayken haber geldi, bir kişiye daha ulaştığımıza dair, o yüzden o tarafa geçip beklemeye başladık. Bu arada kişinin olduğu alanın temizliği yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

 

Güllüoğlu, UMKE ekiplerinin yaralıya damar yolu açtığını belirterek, şunları ifade etti: "Sedye geldi, sedyeye sabitlendi. Bizzat ben de enkaza çıkıp bunlara şahitlik ettim. Sonra da yaralı oradan tahliye edildi. O haldeki bir yaralıyı bekletmeyi hiçbir arama kurtarmacı başına silah dayansa bile yapmaz ama bu eleştiriyi vicdansızlar yapar. Uykusuzca, eksi 8 derecede, tehlikeli bir enkazda canını dişine takmış insanlar ancak saygı ve duayı hak eder. Elinizi kalbinize koyun, istediğinize inanın."

Akinan, katıldığı televizyon programında, afet alanını gezdiği sırada kurtarılan yaralı bir depremzedenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan enkazın olduğu alana gelene kadar bekletildiğini iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 79
  • Sivasli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bun lar satlik kalem jorlerkazeteci degil
    Cevapla
  • emir musa 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmazsa bu acı günlerimzde sesinizi kesin kanı bozuklar
    Cevapla
  • Adanalı01 4 yıl önce Şikayet Et
    Gazeteci adı kibarcasıdır. Asıl adı arapçadan gelir ve jurnalci dir. İngilizcede de journalist olarak geçer. Ne demek jurnalci. Adı üstünde jurnalcilik yapar. Yani insanların arasını açmak, fitne fesat çıkarmak, kişileri birbirlerine gammazlamak. Bu jurnalci de görevini yapmıştır.
    Cevapla
  • Karaalioglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle kansızlık yapanların cezası olmayacak mı. İnsanda biraz şeref haysiyet ahlak olsa iftira atmaz.
    Cevapla
  • kayı boylu 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ve seningigi erdoğan düşmanı hainler varbu ülkede be hainler siz ne kadar çırpınırsanız çırpının karalama yaparsanız yapın hak doğrunun yardımcısıdır müslüman türkün lideri reis daha uzun yıllar başımızda kalacaktır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı