Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi
01 .
Meteoroloji genel Müdürlüğü doğu ve iç ve Marmara bölgemiz için son dakika uyarısında bulundu. Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre İstanbul'da şiddetli fırtına ve sağanak yağmur görülecek. Deprem bölgesi Elazığ'da da bugünden itibaren karla karışık yağmur başlıyor. İşte Ankara, İzmir, Antalya ve diğer şehirlerdeki hava durumu...
02 .

Kuvvetli Rüzgara Dikkat!
Buzlanma ve Don Olayına Dikkat!
Hava sıcaklığı;  İç ve Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

03 .
Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji genel Müdürlüğü doğu ve iç bölgelerimiz için son dakika uyarısında bulundu. 25 Ocak'ta acı bir deprem yaşanan Elazığ'da enkaz arama-kurtarma çalışmaları sona ererken Meteoroloji'den Çarşamba günü için önemli uyarı yapıldı. Elazığ, Malatya, Diyarbakır, çevreleri Çarşamba günü kar ve karla karışık yağmurlu olacak. Gece saatlerinde bölgede don ve buzlanma olayı bekleniyor. İstanbul'da ise bu hafta yağmurlu geçecek.

04 .

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren ara ara yağmur etkili oluyor. İşe gitmek için evlerinden çıkanlar yağmurla karşılaşırken, Taksim Meydanı'nda ise çoğu kişi yağmura hazırlıksız yakalandı. Şemsiyelerini açanlar da rüzgarın azizliğine uğradı. Rüzgar nedeniyle şemsiyeler ters döndü. Yağış Kartal'da da ara ara etkili oldu.

Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi
05 .

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Eskişehir, Ankara, Çankırı, Sivas, Erzurum ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, Ege ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun yağış alan kesimleri ile Eskişehir, Ankara, Sivas, Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

06 .
Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

07 .

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu 10
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 15
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 18
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 16
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 13
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı 0
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu 8

Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi
08 .
Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi

Antalya'nın Akseki ilçesindeki yoğun kar yağışı, Antalya-Konya kara yolunda ulaşımda aksamalara neden oluyor.

09 .


DOĞUDA HAVA DURUMU

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 21, Erzurum'da 14, Ardahan'da 12, Iğdır'da 9, Erzincan'da 8, Tunceli'de 7 derece ölçüldü. 

Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi
10 .
Meteoroloji İstanbul'u uyardı! Hepsi iptal edildi

İDO VE BUDO SEFERLERİ İPTAL!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO), olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağışlı hava ve fırtına uyarısının ardından Marmara Bölgesini etkisi altına alan elverişsiz hava koşulları nedeniyle İDO ve BUDO, 29 Ocak Çarşamba günü yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.
İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) iptal edilen seferler şu şekilde:
“Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy 08.30 seferi, Kadıköy-Yenikapı-Bursa 09.50 seferi, Bursa-Yenikapı-Kadıköy 10.30 seferi, Bostancı- Yenikapı- Bandırma 12.00 seferi.”
Bursa Deniz Otobüsleri’nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde:
“Saat 07.00 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi, saat 09.30 Bursa (Mudanya) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi, 09.30 Bursa (Mudanya) – Armutlu (İhlas) seferi, saat 10.00 Armutlu (İhlas) – İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferi, saat 10.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya) seferi, saat 13.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Bursa (Mudanya) seferi, saat 13.00 İstanbul (Eminönü/Sirkeci) – Armutlu (İhlas) seferi, saat 14.25 Armutlu (İhlas) - Bursa (Mudanya) seferi.”