Son dakika: Elazığ'dan acı haber: Can kaybı 41'e yükseldi

Son dakika haberi: Elazığ Sürsürü'de enkaz altından bir kişinin daha cansız bedeni çıkarılmıştı. Enkaz altındaki son kişinin de cansız bedeni çıkarıldı. Depremde can kaybı 41'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları sona erdi. İş makineleri, binanın enkazını kaldıracak.

GİRİŞ 27.01.2020 15:41 GÜNCELLEME 27.01.2020 15:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Elazığ Sürsürü'de enkaz altından bir kişi çıkarılmıştı. Enkazda kalan son kişinin de cansız bedeni çıkarıldı. Depremde can kaybı 41'e yükseldi. Bulunan cansız bedenin enkaz altındaki son kişiye ait olduğu, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği belirtildi. 

Önceki akşam merkez üssü Sivrice'de meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem, Elazığ ve Malatya'da yıkıma neden oldu. Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere toplam 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Depremden sonra enkaz yığınına dönüşen Sürsürü'deki Dilek Apartmanı'nda süren hummalı çalışmada, ne yazık ki dünden beri 6 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. 

ÇALIŞMALAR SONA ERDİ, ENKAZ KALDIRILACAK

Enkaz altında kalan son kişinin de çıkarılmasının ardından arama kurtarma çalışmaları sona erdi. İş makineleri, binanın enkazını kaldıracak. 

 

Depremde yaralananlardan 86 kişinin tedavisi sürüyor. 18'i yoğun bakımda.

Çalışmaların devam ettiği Dilek Apartmanı.

22 BİNA YIKILACAK

Hasar tespit çalışmaları da devam ediyor. Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 50 bina yıkıldı. Ayrıca 308 binada da ağır hasar tespit edildi. 150 binada ise orta derecede hasar var. Hasarlı binalardan 22'si için acil yıkım kararı alındı.

Malatya'da ise 155 binanın yıkıldığı, bin 278 binanın ise hasarlı olduğu tespit edildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 14
  • Almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun.. Allah Rahmet eylesin. Hayır da Şerde Allah tan.. Çok daha kötü de olabilirdi.. yinede Allah rızası için işlerimizi sağlam yapıp yine Allah a tevekkül edelim.. ihmallik etmeyelim. Her hal hareketimiz de bizim için bir sınav bir kul olarak yoksa sorumlu olur vebalini biz çekeriz..
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc Ümmeti Muhammede sav rahmet eylesin inşaAllah. Benim Elazığ'da gördüğüm şudur. Elazığ aslına dönmüştür, pkk Elazığ 'da bitmiştir. Avrupadan gelen pkk ya para trafiği bitti diyorum. Devleti Milleti gören Elazığ vefakâr.
    Cevapla
  • 1299 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın yardımıyla bu kadar şiddetli bir depremde yinede can kaybı az sayılır. Van depremi 6,7 olmasına rağmen 647 kişi can vermişti. Allah hepsinin mekanlarını cennet eylesin, geride kalanlara sabır versin.
    Cevapla
  • Türk. 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes gördü ki bütün kurumlar 18 yıldır herşeyiyle dört dörtlük afetlere hazır. Tebrikler ak parti ve kurum çalışanları. Sahip çıkalım. Chpkk ipsiz yıkmak için devletin tüm kurumların i olmadık akla hayale gelmeyecek iftiralar atıyor lütfen sahip çıkalım.
    Cevapla
  • Bayan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bina yıkılsa bile eğer yüksek çok katlı ise alt katta kalanların yaşama şansı neredeyse yok. Üst kattan itibaren kurtarıldığı için alttakilere geç ulaşılıyor çok üzgünüm keşke yüksek binalar hiç olmasa yatay mimari olsaydı. Çok yüksek toki binasında oturuyorum ve çok korkuyorum istanbuldayım bütün gün ve gece çantam kolumda düdük boynumda evde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!