Aksaray’da panik! 9'u Çinli 12 kişi hastaneye kaldırıldı

Aksaray’da 9’u Çinli işçi 3’ü Türk 12 kişi koronavirüs şüphesiyle tedbir amaçlı müşahede altına alındı.

GİRİŞ 27.01.2020 19:42 GÜNCELLEME 28.01.2020 10:29
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Aksaray’ın Sultanhanı ilçesindeki Tuz Gölü’nde doğalgaz depolama tesisinde çalışan Çin uyruklu 2 işçi de baş dönmesi, bulantı ve kusma şikayeti görüldü.

 

 

Rahatsızlanan 2 işçiyle birlikte toplam 9 işçinin yaklaşık 5 gün önce ülkelerinden geldiği belirlendi. Bu bilgi İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi.

Sağlık Müdürlüğü’de Koronavirüs şüphesi nedeniyle hastalanan 2 işçinin yanı sıra diğer 7 Çinli işçi ile bu işçilerin tesislere ulaşımını sağlayan tur şirketindeki 3 kişi tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılıp, acil serviste tedbir amaçlı müşahede altına alındı. Hastane personeline hijyen maskesi dağıtıldı.

 

 

Sağlık Müdürlüğü yetkileri gerekli gerekli tahlil ve incelemelerin yapıldığını belirtti. 

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray'da 9'u Çinli 12 kişinin corona virüsü şüphesiyle müşahede altına alındığı yönünündeki haberlerle ilgili, "Birçok tezvirat yapılıyor. Bu anlamda bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Deprem bölgesinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Koca, "Şu ana kadar kesin corona virüsü tanısı alan hiçbir hastamız olmadı" dedi. 

"ŞU AN CORONA VİRÜSÜ DENME DURUMU YOK"

Aksaray'da corona virüsü şüphesiyle 9'u Çinli 12 kişinin tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı yönündeki haberlere de değinen Sağlık Bakanı şunları söyledi: "Aksaray'da gönderilen numunenin daha sonuçları çıkmadı ama vakanın şu an corona virüs denme durumu yok.

Özellikle daha çok Çin'den gelen klinik olarak ishal ve ateş yakınması olduğu için erken dönemde takip edilip, takip sonrası giderek genel durumun kötüleşmesi, daha çok akciğer yetmezliğinini geliştiği bir tabloyla karşı karşıya kalınabiliyor.

"HASTANIN GENEL DURUMU İYİ"

Bu anlamda hastanın genel durumunun iyi olduğunu, herhangi bir solunum problemi olmadığını özellikle söylemek istiyorum. Birçok tezvirat yapılıyor. Bu anlamda bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum.

Bir iki gün içerisinde testin sonucu çıktığında da bu süreci şeffaf bir şekilde götüreceğimizden emin olun."

Bakan Koca, Aksaray'da 9'u Çinli 12 kişinin hasta olmadığını, sadece 1 Çinli turistin ishal ve ateş yakınmasının olduğunu, genel durumunun kötü olmadığını, Çin'den gelmesinden dolayı şüphe durumu nedeniyle takibinin yapıldığını, birkaç gün içinde test sonucuna göre tedavisinin devam edeceğini dile getirdi. 

YORUMLAR 74
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına almayın ülkeye Çinlileri yaa. İş işten geçtikten sonra çok pişman olacaksını istediğiniz kadar önlem alın o illet giriş çıkışları yasaklamadığınız sürece yine bulaşır. Ne işi var 9 Çinli işçinin Türkiye’de ?
    Cevapla
  • virüse çözüm 4 yıl önce Şikayet Et
    bir abla mesaj atmış bu virüsün tek panzehiri üzüm sirkesidir. Hergün evinizi ve bulaşıklarınızı bununla temizleyip duşunuzu üzüm sirkesiyle alıp günde 3 defa içince çinde olsanız bile birşey olmazmış
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Grip olduğumda yarım çay bardağı suya bir çay kaşığı sirke katarak bir damlalığa koyup burun temizliğinde kullandım, salatadan da sirkeyi eksik etmem çok faydasını gördüm.
    Cevapla
  • ömer deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Serbest dolaşım sözleşmesi var vizesi ve pasaportu olan herkes gelebilir kimse izole edilemez zaten ülkeye girişlerde havalimanı'nda termal ölçüm yapılarak ülkeye giriş yapıyorlar Bu arada ülkece sakin olmamız gerek her ateş her kusma her ishal coronavirüs olmayabilir malumunuz kış ayındayız normal influenza ile belirtileri aynı Rabbim bütün müslümanları afetlerden depremlerden ve salgınlardan muhafaza eylesin
    Cevapla
  • Hülya yuvanc 4 yıl önce Şikayet Et
    Aminn
    Cevapla
  • göl 4 yıl önce Şikayet Et
    hastalık belirtileri olmayana termal ölçüm ne yapsın
    Cevapla
  • Hakan Gün 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala Çinden uçaklar geliyor, böyle bir saçmalık olabilir mi ya? 5 gün önce gelmiş bunlar, ne yapmaya çalışıyorsunuz!
    Cevapla
  • Hülya yuvanc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Çinliler bile bile hastalığı dünyaya bulaştırmak için uğraşıyor
    Cevapla
  • Zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    Hehehe etrafiniza iyi bakın,bir tane gerçek doktor veya çare bulan bir tane hasta gordunuzmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!