'Deprem sonrası patlayan kanalizasyon boruları'

Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem tüm Türkiye’yi kenetlerken, bazı siyasi ve ünlü isimler depremi fırsata çevirmeye çalışarak mide bulandıran iftira ve açıklamalarda bulunmuştu. Haber7 yazarı Esra Elönü, deprem gibi acı bir olay üzerinden provokasyon yapmaya çalışan bu isimlere sert bir yazı ile cevap verdi.

'Deprem sonrası patlayan kanalizasyon boruları'
'Deprem sonrası patlayan kanalizasyon boruları'
GİRİŞ 29.01.2020 19:54 GÜNCELLEME 29.01.2020 21:20
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

İşte Esra Elönü'nün o yazısı; 

 

 

Nereye kaçarsan kaç iyiler ve mazlumlar vicdansızlık enkazı altında kalır, çünkü şerefsizliğin fay hattı kırıldığında çamur toplarının yığılmasını deprem bilimciler değil masumların ahı yorumlar.

Elazığ’da 41 kardeşimizi kaybettik. Emine’nin toprak altından çıkardığı su gibi Azize olan insanlığı gördük. Kollarını iki evladının üzerine son kez açıp son nefesiyle yavrularını ısıtan babalara şahit olduk. Sallanıp da yıkılmayan adamlık merhametten geçiyor şahidiz.

 

 

Peki ilk sarsıntıda patlayan Kanalizasyon boruları ne yaptı? Televizyon ekranına zamanında çıktılar diye ünlü sayılan yürüyen kanalizasyon boruları ne yaptı peki? Yazının başlığı Şerefsizlikte küçük ÜNLÜ uyumu mu olsaydı acaba? Mesela raf ömrü tükenince işportaya düşen, zekasını çamurla kalaylayan canlı ne yaptı?

Reklamını yaptığı deterjandan daha fazla köpürüp salyasıyla yıkanan ekonomik hatun ne yaptı? Elazığ’daki kardeşlerimizin kabını kacağını yıkamaya çalışsa murdar bir nefretle klavyesiyle ortalığa pisleyen organizma ne yaptı?

Anlamıyorum nefret fıçısı bir canlı nasıl oluyor da tabakların hijyeninden sorunlu hatun moduna giriyor. Kalbi bu kadar kir tutan canlı nasıl oluyor da deterjan reklamında ekranı kirletiyor.

En kullanışlı tarafı nefreti de ondan. Masum insanların canına bulaşan şey önce kendi vicdan bulaşığını bir sudan geçir. Sen bu vicdan kiriyle kulak çöpü reklamı yapsan kulak biz de çöpü senin elinde kalır. Yeteneksizliğinden film setlerinde olmayışının hırsını devletten çıkarmaya çalışan bulaşık leğeninden başka bir şey değilsin.

Diğer yürüyen nefret musallası herifin yazdıklarını saymıyorum bile. Devlete kes sesini işini yap diyen ama işsizlikten sinek havuzuna dönüşmüş eski sürüm ekran kartı. Siz vicdanla karşı karşıya gelince müzmin artçı şoklarınızı yaşıyorsunuz.

Bir diğer eski nefret hoşafı da “Enkaz altından bir kadını çıkarmak için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gelmesini beklediler” diyerek dere birikintisinden mütevellit bünyesine tüy dikti. Bakın bakın haysiyetsizlikte büyük ünlü uyumuna iyi bakın.  Bu acı olayda dua dua birleşen Kızılay Afad ve bütün vicdan ekipleri muhteşem bir sınav verirken, çukurlarının altında kalıp böğüren bu ergen sivilcelere iyi bakın.

1999 depremindeki gibi enkaz altında canlı canlı çürüyen kardeşlerimiz varken müsamere bebesi gibi kıkırdayarak açıklama yapan Eski Türkiye yok diye kuduruyorlar.

Siz kuduracaksınız, kendi nefret enkazınızı birbirinizin üzerine yığın. Kardeşler üzülür kalleşler sevinir diyerek ölü sayısınca gerdan kırıp sıvayın.

Bu kenetlenme bu muazzam kardeşlik leke tutmaz. Yal tabağınızın lekeleriyle aranızdaki deterjan kutusu ilgilensin.

Anlaşılmıştır.

Bu arada bir gün önce gerçekleşen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın Afrika gezisine iştirak ettim detaylarını yazacağım lakin orada şunu gördüm. Resmi temasların dışında Elazığ’daki kardeşlerimizi kalben tek tek teskin eden, oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgilenilmesi konusunda talimatlarını sürdüren  vicdanın Has toprağı Erdoğan. Şahit oldum.

Mazlum ve masum insanların duasını alanı üzmekten Allah'a sığınırım. Aldığın duanın gölgesi yeter..

Eyvallah. 

Esra Elönü-Haber 7

elonue@gmail.com

 Twitter@elonue

YORUMLAR 87
  • Demir Blek 4 yıl önce Şikayet Et
    Ellerine Sağlık; Bu yazı çok şiddetli şamar gibi suratlarında patlar inşallah. Ağızlarında saya sümük kudurmuş olanlara adamakıllı bir cevap.
    Cevapla
  • Mustafa vural 4 yıl önce Şikayet Et
    BACIM aslanın dişi side aslan dır bu kanalizasyon atıkların dersini vermiş sin dua ve selam
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Eline yüreğine kalemine sağlık Allah CC razı olsun duygularımıza tercüman olmuşsun anlayana
    Cevapla
  • Kardelen 4 yıl önce Şikayet Et
    Esra hanım yazılarınız harika gönlümüzden geçenleri ne güzel yazıyorsunuz. Dilinize elinize sağlık
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Galiba İnsanların acıları üzerine oynayan tek ülke biziz. Kimisi yardım ediyormuş görüntüsü verir kimisi yapılanları eleştirir. Neden kimse gerçek bir müslüman gibi hareket etmez, yapılan iyiliği gizli tutmaz, neden her şeyi eleştirir hiçbir şeyi beğenmez. Herkes şunu bilsin ki, Allah afet gönderirken kimseyi ayırt etmez. Herkes kendini yıkılan binada oturan bir aile gibi düşünsün. Bir müslümana ve Türk’e yakışır şekilde hareket etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor