Bakan Akar, öldürülen rejim mensubu asker sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ''54 Rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgiye göre şu ana kadar 76 Rejim mensubu asker etkisiz hale getirilmiştir" dedi. Akar ayrıca, Dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27'de Rusya tarafındaki ilgili personele bilgi verildiğini açıkladı.

GİRİŞ 03.02.2020 19:56 GÜNCELLEME 03.02.2020 19:56
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki faaliyetlerinin yönetildiği Harekat Merkezi’nde birlik komutanları ile bir araya geldiği toplantıda konuştu.

 

 

Bakan Akar,  beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve ilgili kurum temsilcileri Suriye sınırının sıfır noktasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki faaliyetlerinin yönetildiği Harekat Merkezi'nde birlik komutanları ile bir araya geldi.

'BAZI İNTİKALLER PLANLANDI'

Bakan Akar, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Soçi ve Astana’da belirlenen mutabakatlar kapsamında başlatılan sürecin devam ettiğini belirtti. Bu çerçevede bugüne kadar çeşitli ateşkeslerin ilan edildiğini hatırlatan Akar, her seferinde Rejim tarafından bu ateşkeslerin  bozulduğunu ve sürekliliğin sağlanamadığını vurguladı. Akar, mutabakatlara uygun olarak faaliyetlerini yerine getirdiklerini ifade ederek, "Bu çerçevede ateşkeslerin sürekliliğini sağlamak, birliklerin güvenliğini sağlamak, diğer taraftan da göçün önlenmesine ve buradaki insanların zor arazi ve iklim şartlarında yaşadıkları insanlık dramına son vermek maksadıyla bu konudaki çalışmalarımızı sürdürmekte ve ilave tedbirler almaktayız. Bu nedenle arazideki unsurlarımıza gerekli desteği sağlamak, takviyeleri yapmak bakımından bazı intikaller planlandı ve icra edildi. Bu intikaller önceden kurulan düzen çerçevesinde muhatabımız olan Ruslarla koordine edildi onlara hem yer hem zaman bakımından gerekli bilgiler verildi" diye konuştu.

'54 REJİM HEDEFİ ATEŞ ALTINA ALINMIŞTIR'

Akar, son olayda da intikalin 1 gün öncesinden yani dün saat 16.13 ve teyiden saat 22.27'de Rusya tarafındaki ilgili personele bildirildiğine dikkat çekerek, "Bu iletişim ve bilgilendirmelere rağmen, tüm bu önlemlere rağmen, rejim tarafından gece saat 01.13’te unsurlarımıza karşı ateş açılmıştır. Talimatlar doğrultusunda ve meşru müdafaa çerçevesinde oradaki unsurlarımız tarafından rejim hedeflerine karşı anında gerekli mukabele misliyle gösterilmiştir. Şu ana kadar 54 rejim hedefi ateş altına alınmış, çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre şu ana kadar 76 rejim mensubu, askeri etkisiz hale getirilmiştir. Diğer taraftan da bizim şehit ve yaralılarımız var" dedi.

'MİLLETİMİZ RAHAT OLSUN'

Şehitlere rahmet yaralılara acil şifalarını ileten Bakan Akar, "Astana ve Soçi Mutabakatları çerçevesinde bir an önce ateşkesin sürekliliğini, birliklerimizin güvenliğini, göçün önlenmesini ve zor arazi ve mevsim koşullarında büyük bir insanlık dramı yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak maksadıyla gerekli her türlü tedbir alınmıştır, alınmaktadır. TSK, bu konuda üzerine düşen her türlü sorumluluğu eksiksiz, aksaksız yerine getirmektedir. Asil milletimiz bundan emin ve rahat olsun" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Bakan Akar ve TSK komuta kademesinin bölgedeki incelemeleri devam ediyor.

YORUMLAR 134
  • Zerdüşt esed. 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüzün gördüğü mevzilerdeki zerdüşt iranlı rejim teröristlerini imha edin.
    Cevapla
  • Tuncelili Nesrin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili vahşi diktatör esad ve suc ortağı rusya ile iran suriye de soykırım yapmaktadır
    Cevapla
  • İllede milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu son olayda gosterdiki ksfirden dost olmayacagi bu sebeple silahlarimiz %100 illelefe yerli milli illefe %100 yerli ve milli olmali bu yazida savunma sanayine karsi olan ana muhalefet ve muhalsfet icin olmali kexinlikle hazir alim kesinlikle olmamali en azindan tam teknoloji transferiyle ulkemizde ortak uretim ile o!mali ortak uretimde millilik orani cok yuksek olmali
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    yetmez 8 şehide karşılık en az 800 rejim askeri öldürülmelidir bundan sonra 1 şehide karşı kimden gelmişse tehdit ve saldırı 1 e 100 istiyoruz ki bir daha kimse cesaret edemesin
    Cevapla
  • ak partili 4 yıl önce Şikayet Et
    müslümanı müslümana kırdıran şeytan, köşesinden kıs kıs gülüyor,gerçekten müslümansak bu oyunu bozmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor