Çığ altında kalan minibüse ulaşıldı, 7 kişi kurtarıldı, 5 kişi hayatını kaybetti

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsteki yolculardan 7'si sağ olarak kurtarılırken, 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

GİRİŞ 05.02.2020 00:28 GÜNCELLEME 05.02.2020 02:11
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Akşam saat 17.00 sıralarında bir minibüsle iş makinesinin üzerine çığ düştüğü ihbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları, güvenlik korucuları ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan minibüsteki 7 kişinin sağ kurtarıldığını, 5 kişinin de cansız bedenine ulaşıldığını söyledi.

7 KİŞİ KURTARILDI, 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çığ düşmesi sonucu kaybolan minibüs, yapılan arama çalışmaları sonucu bulundu. Kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı çalışmalar sonucunda bulunan minibüsteki 5 kişi sağ olarak kurtarılırken, 5 kişinin ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Devam eden arama kurtarma çalışmaları sonucu 2 kişi daha sağ kurtarıldı.

Şimdiye kadar minibüsten sağ kurtarılan kişi sayısı toplamda 7 oldu.



HAYATINI KAYBEDEN 4 KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kurtarma ekiplerinin zamanla yarıştığı çalışmalar sonucunda minibüsten Fethi Turan, Sadık Türkeş, Nezih Turan, Mehmet Yaralı, Veysel Atlan, Adalet Turan ve Emin Takmaz sağ olarak kurtarılırken, Saadet Tosun, Muhteber Alav, Kenan Turan ve Narıç Turan’ın da cansız bedenlerine ulaşıldı. Sağ kurtarılanlar ambulanslarla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi morguna kaldırıldı.



 

 

"YAKLAŞIK 200 KİŞİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR"

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Van Bahçesaray'da üzerine çığ düşen bir minibüsteki vatandaşlarımıza ulaşmak için AFAD, Jandarma, UMKE, Karayolları, Van Büyükşehir Belediye, 112 ve itfaiye ekiplerinden yaklaşık 200 kişi çalışmalara devam etmektedir." denildi.



ÇIĞ ALTINDA KALAN OPERATÖR YAŞANANLARI ANLATTI

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde yolcu minibüsüyle üzerine çığ düşen iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, yaşananları anlattı.

Van'da kendi imkanlarıyla iş makinesinden yaralı olarak çıkan 15 yıllık iş makinesi operatörü Bahattin Karagülle, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaşanan dehşeti İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Bahattin Karagülle, Bahçesaray ilçesine doğru yol açma çalışması yaptığını belirterek, “Arkamda bir tane minibüs vardı. Birinci çığ geldi, yolu açmaya çalışıyordum ve çok kar gelmişti. Minibüstekilere geri dönün dedim. Çünkü çok kötü fırtına ve tipi vardı. Minibüstekiler yanımızda çocuk ve kadın var, bir sefer daha deneyeyim, evimize gitsek daha iyi olur’ dediler. Meğerse ikinci çığ kopacaktı, haberimiz yoktu. Makineyi hareket etmemle çığın düşmesi bir oldu. Ondan sonra kendimi karın altında buldum. İş makinesinden atlamaya fırsatım olmadı. İş makinesinin içerisinde yaralı kurtuldun. Yaklaşık 5 dakika bekledim. Gelip beni kurtaracaklar düşüncesiyle bekledim. Çıkmaya çalıştım ve çok şükür çıktım. Yola çıktığımda gözümü gezdirdiğim ilk minibüs oldu, ancak ortada bir şey yoktu. Muhtemelen bunlar geri dönmüşler diye düşündüm. Sonra 500-600 metre yürüdüm ve başka bir minibüs geldi. Beni hastaneye yetiştirmeye çalıştılar. Orada telefonlar çekmiyor. Beni ambulansa yetiştirmeye çalıştılar. Telefonun çektiği yeri ulaştığımda tüm birimlere bilgi verdi” dedi.

 

 

YORUMLAR 45
  • Guaidoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Toplum olarak yaptiklarimizi ne doga nede toprak kabul ediyor. Resmen ikaz ediyor yaptiklariniz ve sectikleriniz islama uymuyor.
    Cevapla
  • vanlı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardım etsin hastalara şifa ölülerimizede ALLAH rahmet etsin İNŞALLAH
    Cevapla
  • van lı.. 4 yıl önce Şikayet Et
    oyle bir yer kırapet geçidi hiç bir şekılde telefonlar çalışmıyor orda yapılacak en güzel şey geç kalmadan yolcu munubusleri erkenden gidip gelecekler geceye kalınca kötu oluyor allah yaralı olanlara şifalar versin
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl çığ. minibüsü yutmuş..
    Cevapla
  • ??? 4 yıl önce Şikayet Et
    O da birşey mi? Koca yerleşim yerlerini yutuyor...
    Cevapla
  • alparslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde