Hasan Sözbilir'den Manisa'da büyük deprem uyarısı: Bu fay 7'lik deprem üretebilir

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da meydana gelen 5 şiddetindeki depremin ardından Ege'de yaşanan deprem fırtınalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve bölgede yer alan Gelenbe fayının 7 şiddetinde deprem üretecek potansiyelde olduğunu söyledi. Aynı bölgede 1 gün önce 5 dakikada 5 deprem meydana gelmişti.

GİRİŞ 05.02.2020 08:24 GÜNCELLEME 06.02.2020 05:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Manisa ve Akdeniz'de son dönemde adeta beşik gibi sallanıyor. Dün akşam Manisa'nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5 şiddetindeki depremin ardından bölgede yaşanan deprem fırtınası yine gündeme geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'da yaşanan depremlerle ilgili "Gelenbe fayı 7 şiddetine kadar deprem üretebilecek potansiyelde" açıklamasını yaptı.

 

"BÖLGEDE 3 FAY BİRDEN KIRILIYOR"

 

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dün akşam meydana gelen 5.0 büyüklüğünde depremin ardından bölgeyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Sözbilir, "Manisa'daki 5.4 şiddetindeki depremin ardından 2000'i geçti artçı deprem sayısı. O bölgede aslında birbiriyle bağlantılı 3 tane fay var. Ana şok bu 3 fayın çok yakın meydana geldi. Önce Soma-Kırkağaç fayı kırılmaya başladı. Bu dönemde 1000'in üzerinde artçı deprem üretti. Daha sonra kırılmalar Akhisar ve Gelenbe faylarında oldu. 3 fayın ortasında bir deprem meydana geldiği için, beklenenden daha fazla sarsıntı oldu. Şu anda 3 fay birden kırılıyor o bölgede."

Manisa'da 5 büyüklüğünde deprem

"GELENBE FAYI 7 ŞİDDETİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR"

Hasan Sözbilir, NTV spikerinden gelen "Bu depremler ileride gerçekleşecek bir depremlerin öncüsü olabilir mi?" sorusuna, "2 tane ana olasılık olabilir. Birincisi, burada deprem aktivitesi üçe bölündüğü için depremin enerjisi de üçe bölünüyor olabilir. İkincisi, enerjinin Gelenbe veya Akhisar fayına aktarılması durumunda, Gelenbe fayının 40 kilometrelik 2 segmenti bulunduğu için 6.9 ya da 7 şiddetinde deprem oluşturma potansiyeli var. Akhisar fayı daha kısa bir fay, 6.4 büyüklüğünde bir deprem üretebilir. Şu an oluşan depremler Gelenbe fayının güney ucunda gerçekleşiyor. Bir kısmı da Akhisar fayında. Şu an itibariyle iki fayda da deprem aktivitesi başlamış durumda" yanıtını verdi.

5 dakikada 5 deprem... İki ayrı şehirde peş peşe sarsıntılar

"DEPREM FIRTINASINDA 4 VE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE SARSINTILAR DEVAM EDECEK"

Manisa'da üst üste meydana gelen depremlerle alakalı da değerlendirmelerde bulunan Sözbilir, "Bölgede yer alan faylarda deprem aktivitesi başlamış durumda. Bunlar deprem fırtınası şeklinde devam edecektir. 4 ve 5 büyüklüğünde depremler beklenebilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 18
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın (cc) dediği olur!!!
    Cevapla
  • yolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi konuları medya'ya çıkıp haber yapanların bazıları , kendi reklamını yapıyor . Halkı tedirgin ediyorlar . Vatandaş biliyor zaten . Bu konularla uğraşarak ,Fal bakmakla zaman kaybetmesinler . Kentsel dönüşüm için kafa yorsunlar, zemin etüd'ü çalışmalarına hız versinler vesaire.
    Cevapla
  • JeoM Behzat Gönü 4 yıl önce Şikayet Et
    Deprem tespiti yapıyorum. 1999 Kocaeli depremini ve birçok depremi onceden buldum Kanal-7 tv de 2001 yılı ana haberde videolu olarak yer aldım. Gazetelerde de işlemekteyim. Bilgi paradır. (Jeoloji Müh. Behzat Gönül. Kocaeli).
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz hergün istiğfar ve tövbe edermiş. Alimlerde istiğfar ve tövbenin musibetleri durdurduğunu veya engellediğini bildirmişlerdir. Öyleyse bizde bir kul olarak hergün bol bol istiğfar ve tövbe etmeliyiz. Acizane tavsiyem perşembe akşamları ana haberden önce istiğfar ve tövbe duasının tv lerde yayınlanması isabetli olacaktır. Allah bizleri musibetlerden korusun.Amin.
    Cevapla
  • malatyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    tabiki depremler afetler olur . çünki insanlar parayı lüx hayatı düşündüğü kadar ALLAH cc düşünmüyorlar . şükür kanaat teffekür bitmiş durumda .velhasıl kapitalist dünya düzeninin bir parçası olduk . ALLAH,ı ve dinimizi örf adetlerimizi , birbirimize saygıyı sevgiyi unutturdular bize, ALLAHım kendine kul olmayı nasip ve ıslah etsin . amin
    Cevapla
  • Ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bunlar ne salliyo boyle beeee ohaaaa yani ege ve akdeniz bolgeleri icin tehdit unsuru olusturabilecek 7 siddetinde deprem etkisi yapabilecek bir fay zonu yokki ohaaa ne atiyorlar be amma guldum harbiden
    Cevapla
  • Ahmet42 4 yıl önce Şikayet Et
    Izmirde olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!
İsrail, Gazze'yi ortadan bölen koridora "operasyon" başlattığını duyurdu