7 ilde okullar tatil oldu: Bugün okullar tatil olacak mı?

Okullar kar tatili olacak mı? Cuma ve Cumartesi ve pazar günü Türkiye genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Tüm kentlerde etkili olması beklenen kar yağışı sonrası İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerde okullar tatil olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek. İşte yoğun yağışı sonrası bugün kar tatili ilan edilen illerin listesi...

GİRİŞ 07.02.2020 14:07 GÜNCELLEME 07.02.2020 14:08

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava  tahmini raporuna göre Türkiye genelinde bu hafta Perşembe, Cuma ve Cumartesi ve Pazar günlerin de İstanbul, Ankara, Bursa Kocaeli, Konya ve Edirne başta olmak üzere yoğun kar yağışı bekleniyor. Her kar yağışında olduğu gibi yine Türkiye'nin bazı bölgelerinde yaşanması beklenen yoğun kar yağı sonrası öğrenciler ve veliler tarafından şimdiden okullar tatil olacak mı sorusunu araştırmaya başladı. Peki yarın okullar tatil mi? 7 Şubat Cuma günü itibari ile hangi illerde okullar kar tatiline girecek?

 

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmini raporuna göre yarın İstanbul genelinde kar yağışı beklenir. Hava sıcaklıklarının ise en düşük 3 en yüksek 4 derece olması bekleniyor. Hemen akabinde gelen Cuma ve Cumartesi günü ise hava sıcaklıklarının biraz daha düşmesi yapılan tahminler arasında  yerini alıyor.

Peki İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

 

İstanbul'da okulların tatil olacağına dair henüz valilik tarafından açıklanan resmi bir haber bulunmuyor.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan tahminler neticesinden başkent Ankara'da da yoğun kar yağışı bekleniyor. Yapılan tahminlere göre il genelinde yarın hava sıcaklıkları en düşük 2 derece en yüksek 3 derece olacak. Ayrıca Cuma ve Cumartesi günlerinde de Ankara'da hava sıcaklıkları düşmeye devam edecek.

Peki Ankara'da okullar tatil olacak mı?

Ankara'da okulların tatil olacağına dair henüz valilik tarafından açıklanan resmi bir haber bulunmuyor.

KAR TATİLİ OLMASI BEKLENEN İLLER

Hava durumu tahminlerine göre yarın ülkenin büyük bir bölümünde kar yağışı bekleniyor. Başta Eğitim öğretim hayatını etkileyen kar yağışı, okulların tatil olmasına neden oluyor. Peki yarın hangi illerde okulla tatil olacak. İşte illerin listesi:

EDİRNE: Edirne'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük -1 derece  en yüksek 1 dereceyi göstermesi bekleniyor. Edirne'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KIRKLARELİ: Kırklareli'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kırklareli'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

TEKİRDAĞ: Tekirdağ'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Tekirdağ'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KOCAELİ: Kocaeli'nde yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kocaeli'nde okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

YALOVA: Yalova'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Yalova'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ÇANAKKALE: Çanakkale'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 3 derece  en yüksek 4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Çanakkale'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BALIKESİR: Balıkesir'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 3 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Balıkesir'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BURSA: Bursa'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bursa'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

DÜZCE: Düzce'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 7 derece  en yüksek 11 dereceyi göstermesi bekleniyor. Düzce'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ZONGULDAK: Zonguldak’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 7 derece  en yüksek 8 dereceyi göstermesi bekleniyor. Zonguldak’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BARTIN:Bartın’da  yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bartın’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

SAKARYA: Sakarya’da  yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Sakarya’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BOLU: Bolu’da  yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bolu’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KARABÜK: Karabük’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Karabük’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KASTAMONU: Kastamonu’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kastamonu’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ÇORUM: Çorum’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 7 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Çorum’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ÇANKIRI: Çankırı’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Çankırı’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

YOZGAT: Yozgat’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Yozgat’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KAYSERİ: Kayseri’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kayseri’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

NİĞDE: Niğde’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Niğde’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KARAMAN: Karaman’da  yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Karaman’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KONYA: Konya’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Konya’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

AKSARAY: Aksaray’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 8 derece  en yüksek 10 dereceyi göstermesi bekleniyor. Aksaray’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KIRŞEHİR: Kırşehir’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 6 derece  en yüksek 8 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kırşehir’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

NEVŞEHİR: Nevşehir’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 7 derece  en yüksek 9 dereceyi göstermesi bekleniyor. Nevşehir’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KIRIKKALE: Kırıkkale’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 3 derece  en yüksek 4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kırıkkale’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ESKİŞEHİR: Eskişehir’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 2 dereceyi göstermesi bekleniyor. Eskişehir’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BİLECİK: Bilecik’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bilecik’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

KÜTAHYA: Kütahya’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Kütahya’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

AFYONKARAHİSAR: Afyonkarahisar’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 5 dereceyi göstermesi bekleniyor. Afyonkarahisar’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

UŞAK: Uşak’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Uşak’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

SİVAS: Sivas’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 3 derece  en yüksek 5 dereceyi göstermesi bekleniyor. Sivas’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BAYBURT: Bayburt’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 5 derece  en yüksek 10 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bayburt’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

GÜMÜŞHANE: Gümüşhane’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 3 derece  en yüksek 5 dereceyi göstermesi bekleniyor. Gümüşhane’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ERZİNCAN: Erzincan’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Erzincan’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ERZURUM: Erzurum’da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 0 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Erzurum’da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BİNGÖL: Bingöl’de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 4 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bingöl’de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

ISPARTA:  Isparta'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 0 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Isparta'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

DENİZLİ: Denizli'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 3 dereceyi göstermesi bekleniyor. Denizli'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

SİNOP:  Sinop'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 4 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Sinop'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

AMASYA:  Amasya'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Amasya' okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

TOKAT:  Tokat'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 7 dereceyi göstermesi bekleniyor. Tokat'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

TUNCELİ: Tunceli'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 2 derece  en yüksek 5 dereceyi göstermesi bekleniyor. Tunceli Valiliği 5-6 Şubat Ovacık ilçesinde okulları tatil ilan etti.

MUŞ: Muş'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük -5 derece  en yüksek 0 dereceyi göstermesi bekleniyor. Muş'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

BİTLİS: Bitlis'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük -2 derece  en yüksek 2 dereceyi göstermesi bekleniyor. Bitlis'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

VAN: Van'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük -2 derece  en yüksek 6 dereceyi göstermesi bekleniyor. Van'da okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

HAKKARİ: Hakkari'de yarın yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıkları en düşük 1 derece  en yüksek 2 dereceyi göstermesi bekleniyor. Hakkari'de okulların kar tatiline gireceğine dair ise Valilik tarafından açıklanan resmi bir açıklama bulunmuyor.

3 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 Şubat 2020 Perşembe Türkiye geneli hava durumu tahmini

7 Şubat 2020 Cuma Türkiye geneli hava durumu tahmini

8 Şubat 2020 Cumartesi Türkiye geneli hava durumu tahmini

5 ŞUBAT KAR TATİLİ OLAN İLLER VE İLÇELER

Kar yağışının yurtta etkili olmaya başlaması ile birlikte tatil haberleri de gelmeye başladı.Yoğun kar yağışının etkili olduğu ve 5 Şubat tarihinde kar tatili ilan edilen iller ve ilçeler şu şekilde;

- Erzincan
- Ağrı
- Van
- Diyarbakır - Kulp
- Siirt - Pervani
- Tunceli - Ovacık
- Bingöl - Karlıova
- Şırnak - Beytüşşebap

6 Şubat tarihinde kar tatili ilan edilen iller;

- Tunceli - Ovacık

7 Şubat tarihinde kar tatili ilan edilen iller;

DENİZLİ: Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bugün için Çameli ilçesinde okullar tatil edildi. Çal ve Bekilli ilçelerinde ise taşımalı eğitim verilen okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

MANİSA: Kula ilçesinde okullar tatil edildi.

ERZİNCAN: Refahiye ilçesinde okullar tatil edildi.

BURDUR: Altınyayla ilçesinin tamamında, Çavdır ve Gölhisar ilçelerinde ise taşımalı öğrenciler için 7 Şubat Cuma günü eğitime bir gün ara verildi.

ISPARTA: Yalvaç ilçesine bağlı köylerdeki taşımalı eğitime ara verildi.

TUNCELİ: Ovacık ilçesinde okullar tatil edildi.

AĞRI: Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeni ile il merkezine bağlı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar 7 Şubat Cuma günü tatil edildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil