06 Şubat 2020 Perşembe ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

FACİDAN DÖNÜLDÜ
Pistten çıkıp üçe bölünen uçakta üç kişi hayatını kaybetti
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıktı ve üçe bölündü. Hemen tahliye edilen uçaktaki 179 kişi hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen üç kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

İKİNCİ ÇIĞ FACİASI
Van’da çığda kaybolan iki kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü, ölü sayısı 33
Van'da 5 kişinin öldüğü çığ felaketinde kaybolan 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine de çığ düştü. İkinci çığ felaketi ile beraber 33 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bölgede, üçüncü çığ riskine karşı patlama ile suni çığ oluşturulacağı bildirildi.

BİZZAT BİZ YAPARIZ
Erdoğan: Askerlerimize yapılan saldırı Suriye’de yeni bir dönemin miladıdır
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Suriye’yi hedef aldı. Adana Mutabakatı'nı hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Gereğini yaparız" dedi. Erdoğan ayrıca, İdlib'de askerlerimize yönelik saldırıyla ilgili, "Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır" ifadelerini kullandı. Esed rejimine 'geri çekilin' çağrısı yapan Erdoğan, "Yoksa bizzat biz yaparız" diye konuştu.

SKANDAL KONFERANS
AP, teröristleri çağırıp sözde Kürt konferansı düzenledi
Avrupa Parlamentosu'nda  Yunan bir vekil tarafından Türk bayrağına yapılan saygısızlıktan sonra yeni bir skandala imza atılarak, terör örgütü PKK, YPG/PYD yöneticilerinin de katılımıyla sözde Kürt konferansı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'ndaki skandalı şiddetle lanetledi.

TRUMP AKLANDI
Senato oylamasında Trump’ın suçsuz olduğu yönünde çoğunluk kararı çıktı
ABD'de Başkan Donald Trump'a yönelik yürütülen azil süreci, Senato Genel Kurulunda yapılan oylama ile sona erdi. Oylama sonunda Trump görevini kötüye kullanmak ve kongrenin işleyişini önlemek suçlarından aklandı. Böylece Trump, ABD tarihinde Andrew Johnson ve Bill Clinton'dan sonra Senato'da aklanan 3. başkan oldu.

PARANOYAK OLDULAR
Çin’de insanlar birbirleri ile temas etmemek için ilginç yöntemlere başvuruyor
Çin'de yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 500’e yaklaştı. Son 24 saatte 64 ölüm haberi geldi. Çin’de virüs kapma korkusuyla paranoyak hale gelen halk korkusundan hiçbir şeyle temas etmek istememeye başladı. Asansörlerde insanların düğmelere dokunmamak için kürdan kullanıldığı ve tek kullanımlık kürdanları daha sonra çöpe attığı görüldü. 

VİRÜS TİCARETİ VURDU
Çin’den gelen kargo sayısı yüzde 90 azaldı
Koronavirüs salgını Çin'den gelen kargoları da etkiledi. THY'nin uçuşlarını durdurmasının ardından Çinli alışveriş siteleri üzerinden Türkiye'ye gelen günlük kargo sayısı yüzde 90 azaldı. Günlük miktar ise 300 torbadan 30 torbaya kadar düştü.

KORONAVİRÜSE KARŞI TURŞU
Karatay: Koronavirüsten korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu ve ev turşusu tüketin
Prof. Dr. Canan Karatay, yeni tip koronavirüsün korkulacak bir şey olmadığını öne sürdü. Karatay "Vücudumuzun direncini kırmazsak hastalanma olmaz. Bütün mesele budur. Korona ve enfeksiyonlardan korunmak için ev sirkesi, ev yoğurdu, ev turşusu, turşu suyu tüketin. Korona diye çıkardılar ama merak etmeyin gripten farkı yok" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY MAĞLUP
Sarı-kırmızılılar kupada Alanya’ya 2-0 yenildi
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Alanyaspor'a 2-0 mağlup oldu. Antalya ekibinin gollerini Bakesatas ve Junior Fernandes kaydetti.

FENERBAHÇE ÇOK RAHAT
Sarı-lacivertliler kupada Kırklarelispor’u deplasmanda 3-0 yendi
Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kırklarelispor’u deplasmanda 3-0 ile geçti. Sarı-lacivertlilerin iki golünü Mevlüt Erdinç atarken diğer golü İbrahim Sürgülü kendi kalesine attı.

SERİYE BAĞLADI
Fenerbahçe Beko, Rusya’da Zenit’i 73-68 ile geçti
THY Euroleague’nin 23. hafta maçında Fenerbahçe Beko, Zenit deplasmanından 73-68’lik zafer ile döndü. Son 7 maçta altıncı galibiyetini alan Sarı-lacivertliler play-off yarışında yedinci sıraya yükseldi.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Nevim 07.02.2020 00:04
    Yok baska ulkelerde virus olmayacak, onlari vurmayacak
  • ben 06.02.2020 23:19
    yandık nedecez biz
  • şahin44 06.02.2020 22:46
    Nemrut u bir sinekle dize getiren Allah Çin i de bir virüs ile dize getirdi. Darısı ABD nin AB nin ve İsrail in başına olsun.
  • Ahmed 06.02.2020 22:45
    Firavunu bir sinekle devirildiğini okumuştuk! Buda sinekten daha küçük bir zerreyle, kocaman(!) Çin Çaresiz!
  • Asagilayan 06.02.2020 16:12
    Ee, şimdi kim uğraşacak fasulye, ay çiçeği, tıbbi cihaz, ceviz üretmekle??
Daha fazla yorum görüntüle