Suriye'de yürek yakan gelişme! Peş peşe açıklamalar, Türkiye harekete geçti

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'de, Barış Pınarı Harekat bölgesine intikal sırasında, askeri aracın devrilmesi sonucunda, 1 askerin şehit olduğunu 4 askerin yaralandığını duyurdu. Öte yandan, Esad güçlerinin 8 askeri şehit etmesinin ardından TSK, gözlem noktalarını ve Suriye'nin çeşitli bölgelerindeki birlikleri tank, kirpi, obüs ve ZPT'lerle takviye etti. MSB'den ise iki yeni açıklama daha geldi.

Suriye'de yürek yakan gelişme! Peş peşe açıklamalar, Türkiye harekete geçti
Suriye'de yürek yakan gelişme! Peş peşe açıklamalar, Türkiye harekete geçti
GİRİŞ 08.02.2020 11:58 GÜNCELLEME 08.02.2020 17:57
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan son dakika açıklamasında, "Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde 08 Şubat 2020 tarihinde, intikal esnasında bir aracın devrilmesi sonucu 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Hastaneye sevk edilen yararlılardan bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur" denildi.

 

Son Dakika / Obüsler bölgede...

İDLİB'DEKİ HAİN SALDIRI SONRASI ÜLKE TEK YUMRUK

 

Esad rejimine bağlı güçlerin 3 Şubat tarihinde, İdlib'de Türk askerlerine saldırması sonucu 8 şehit vermiştik. Hain saldırı sonrası Türkiye tek yumruk olmuş, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere toplumun her kesiminden tepkiler gelmişti.

Son Dakika / Tank sevkiyatı böyle görüntülendi....

ASKERİ SEVKİYATLAR ARTTI

Esad'ın saldırısı sonrası TSK harekete geçti. Öncelikli olarak rejimin kuşattığı gözlem noktaları takviye edilirken, sınıra ve Suriye'nin çeşitli bölgelerine çok sayıda askeri araç sevk edildi. Türkiye, Suriye'deki birlikleri tank, kirpi, obüs ve zırhlı personel taşıyıcılarla (ZPT) güçlendirdi.

Son Dakika / Kirpiler sınırı geçti...

SON ZAMANLARIN EN BÜYÜĞÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 300 askeri araçtan oluşan konvoy bu sabah itibariyle İdlib'e giriş yaptı. En az 300 askeri araçtan oluşan konvoy, son zamanların en büyüğü olarak dikkat çekti.

Son Dakika / Askeri araçlar sabaha karşı sınıra geldi...

MSB'DEN İKİ YENİ AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada "İdlib'de bulunan gözlem noktalarımız görevine devam etmekte ve sahip olduğu harp, silah, araç ve gereçlerle kendilerini koruyabilecek yetenektedir. Yapılacak yeni bir saldırı durumunda meşru müdafaa kapsamında yine en sert şekilde karşılık verilecektir" ifadeleri kullanılırken, dakikalar sonra yayımlanan ikinci mesajda, "Rusya Federasyonu ile 22 Ekim 2019'da yapılan mutabakata rağmen Barış Pınarı Bölgesi'nin batı ve doğusundaki bölgelerde terör örgütü PKK/YPG varlığı devam etmekte, bu bölgelerden unsurlarımıza yönelik taciz atışları sürmektedir. Tacizlere gerekli karşılık verilmektedir" denildi.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 45
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed vurulmalı İdlib'ten atılmalıdır. İran kadar güvenimiz yok mu.
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Karşılık vermeyi bırakın artık, direkt çullanın üzerlerine, ezin geçin !! Bu coğrafya maalesef bundan anlıyor, güce inanıyor, gücün yanında yer alıyor.
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Idlibi esede vermemeliyiz
    Cevapla
  • Hard Beat 4 yıl önce Şikayet Et
    sınır hattına olası durumlarda ve tehdit halinde kullanılmak üzere Sakarya T-122 çok namlulu roketatar ve 302 mm güdümlü füze ve silah sistemi Kasırga birlikleri yerleştirelim. Yeterli sayıda yoksa üretimlerini arttıralım. Sadece Fırtına obüslerine işi bırakmayalım. Daha uzun menzilli sistemlerde hazırda olmalı.
    Cevapla
  • yildirim yalintürk 4 yıl önce Şikayet Et
    bu askeri araclari cok tecrüeli sivil sürücüler kullansin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...