İmamoğlu'ndan itiraf gibi açıklama! AK Parti döneminde yapılmayan zamla kendini savundu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşıma yapılan %35'lik zamla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Dün yaptığı açıklamada "vatandaşımızı düşündük" diyen İmamoğlu, vatandaşın büyük tepki gösterdiği zammı "3 yıldır zam yapılmıyordu" diyerek AK Parti döneminde belediyede ulaşıma yapılmayan zammı örnek vererek savundu.

İmamoğlu'ndan itiraf gibi açıklama! AK Parti döneminde yapılmayan zamla kendini savundu!
İmamoğlu'ndan itiraf gibi açıklama! AK Parti döneminde yapılmayan zamla kendini savundu!
GİRİŞ 08.02.2020 16:47 GÜNCELLEME 08.02.2020 16:48
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışı, Bakırköy'deki CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Açılış programına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

İmamoğlu ulaşım zammıyla ilgili soruya, "Vatandaşımızın zamma tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok" dedi. 

 

 

"3 YILDIR ZAM YAPILMIYORDU"

Ekrem İmamoğlu, "3 yıldır, 2017'nin Mayıs ayından beri zam yapmayan bir İstanbul ulaşımı var. Otobüslerimiz 3 yıldır zam yapmıyor ama Türkiye'deki bu zam fırtınasına bizim dayanma şansımız yok. Yakıt zammını, o tarihten bu tarihe vatandaşlarımız biliyor. Bütün maliyetlerle ilgili bizim yaptığımız zammın en az 2 katı bir artışla mücadele ediyoruz. Bizim şu an yaptığımız, hizmetimizi sürdürebilme çabası ama vatandaşımızın yanında olma konusundaki çabamızdan ötürü de inanın o maliyetlerin çok altında bir zam yaptık diyebilirim. Bugünkü ekonomik koşullarda vatandaşımız haklı. Elbette ben trajikomik ifadelerde bulunan bazı siyasilere de gülümsüyorum. Sanki Ekrem İmamoğlu'nun zam yaptığı bir husus tek gündem"  dedi. 

İMAMOĞLU'NUN SÖZÜNÜ ETTİĞİ 3 YIL AK PARTİ DÖNEMİYDİ 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşıma yapılan %35'lik zamla ilgili yeni açıklaması da tepki gördü. Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklama ile AK Parti döneminde 3 yıldır ulaşıma zam yapılmadığını itiraf etmiş oldu.

Yaklaşık 7 aydır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Ekrem İmamoğlu'nun seçim döneminde vatandaşlara ulaşım ve birçok kalemde indirim vaadinde bulunup bugün ulaşıma yüzde 35 zam yapması büyük tepki çekiyor. 

SUYA YÜZDE 80 ZAM İSTEDİLER, AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı devam meclisinde suya yüzde 80'e varan zam yapılması gündeme gelmişti. Belediye Meclisinin Kasım ayı devam meclisinde suya yüzde 80'e varan zam yapılmasını öngören madde mecliste AK Parti ve MHP üyelerinin red oyu ile iptal edilmişti. 

İLK AÇIKLAMASINDA "VATANDAŞIMIZI DÜŞÜNDÜK" DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Adana'da gerçekleştirilen 11 büyükşehir belediyesinin başkanlarının buluştuğu etkinliğe katılmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada İstanbul'da toplu taşımaya gelen yüzde 35 zamla ilgili ilk kez açıklamada bulunmuştu.

İmamoğlu, hiçbir belediyenin zam yapmak istemediğini dile getirerek, "Yaptığımız zam ne yazık ki bir sonuçtur. Esas girdilerden hesap sorulması lazım. Akaryakıt ve diğer unsurlara baktığınız zaman yaklaşık iki yılı aşkın süredir zam yapılmayan İstanbul'daki bu zam, şuan ki Türkiye şartlarında vatandaşımız düşünülerek hizmetin sürdürülmesi adına yapılmış bir zamdır. Elbette hiçbir belediye zam yapmak istemez ama bugünkü Türkiye koşullarında bu mümkün değildir" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 118
  • bold 4 yıl önce Şikayet Et
    ders vermiştinizya hani herşey çok güzel olacak diye..size iyi oldu, daha çok güzel olacak bekleyin.
    Cevapla
  • bny 4 yıl önce Şikayet Et
    Mevlana Celalettin-i Rumi Hazretlerinin çok güzel bir sözü aklıma geldi: "1 delille 40 alimi yendim 40 delille 1 cahili yenemedim" Bu delil bile bunların aslında halkçı olmadığının kanıtı delili Anlayana 3 yıldır zam yapmayan kötü kendi iyi Emin olun bunu yiyende vardır Bekleyin akla karanın ayrımını illa yapan çıkar
    Cevapla
  • SELİM SEBO 4 yıl önce Şikayet Et
    ben haklı görüyorum İstanbullu neye lâyıksa öyle yönetiliyor. İstanbulu yönetmek Halbuki ne kadar rahatmış yatırım yok, uğraşı yok istediğin zaman tatil yap
    Cevapla
  • vatanislam 4 yıl önce Şikayet Et
    eko pinokyo olsaydı o burnu istanbul dan paris e kadar uzanırdı. Buna oy verenlerin diyebildiği tek şey o geldi ya yeter :)) sonucunda ne olmuş ne bitmiş umurlarında bile değil.
    Cevapla
  • mat 4 yıl önce Şikayet Et
    ekrem balonu çoktan patladı yama tutmayacak şekilde delik açıldı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!