Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde Türkiye’de bir ilk! 250 TL verilecek

Dünya Sigarayı Bırakma Günü olan 9 Şubat tarihinde Türkiye’de bir ilk Gaziantep Şahinbey ilçesinde hayata geçirildi. Şahinbey Belediyesi personeline Sigarayı bırak Maaşına 250 TL teşvik primi eklet kampanyasını başlattı.

GİRİŞ 09.02.2020 12:34 GÜNCELLEME 09.02.2020 12:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta sigara  içilmemesi için göstermiş olduğu gayrete bir destek de Gaziantep Şahinbey’den geldi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Şahinbey Belediyesi sigara bağımlılığının önüne geçilmesi adına TEŞVİK PRİMİ uygulamasını başlattı. Gaziantep’in merkez ilçesi Şahinbey Belediyesi, sigaraya resmen savaş açarak sigarayı bırakan belediye personelinin maaşlarına ek olarak 250 TL teşvik primi uygulanmasını başlattı.  

 

 

HEM SAĞLIKLARINI KORUYACAKLAR HEM DE MAAŞLARINDA 250 TL ARTIŞ OLACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışanlarının hem sağlığını hem de cebini düşünerek, sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına 250 TL teşvik primi veriyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu önemli bir projeye daha imza atarak sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına, her ay 250 TL ikramiye veriyor. Dünyada sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı 10 saniyede 1 kişi ölürken, tüm dünyadaki ölüm sebeplerinin yüzde 6'sı da sigaraya bağlı sebeplerden kaynaklanıyor

 

 

SİGARA SAĞLIĞIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİT

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sigaranın bırakılmasına yönelik tüm çalışmaları desteklediğini belirterek,  “9 Şubat Dünya sigarayı bırakma günü. Bu günde sigarayı bırakan ve sigara içmeyen tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Vatandaşlarımızın sigarayı bırakması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ve devletimizin kanunlarda yapmış olduğu düzenlemeleri yürekten destekliyorum. Şahinbey Belediyesi olarak sigara içmeyen veya sigarayı bırakan personellerimize her ay 250 TL performans primi ödemeye başladık. Amacımız milletimize hizmet yolunda personellerimizin daha verimli çalışması” dedi.

SİGARAYA ÖDEDİĞİM PARAYI ÜNİVERSİTEDEKİ ÇOCUKLARIMA GÖNDERMEYE BAŞLADIM

Şahinbey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Mustafa Sellüm; “Uzun yıllardır sigara içiyordum ve bir türlü bırakamıyordum. Geçen yıl iki çocuğum üniversiteye başladı ve bu beni ekonomik olarak çok zorladı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sigarayı bırakan çalışanlara 250 TL’lik teşvik primi beni sigarayı bırakma hususunda daha da hırslandırdı ve sigarayı bıraktım. Böylece hem 250 TL teşvik primini kazandım hem de ayda 400-500 TL sigaraya vermiş olduğum para cebime kaldı” dedi.

Şahinbey Belediyesi personellerinden Cuma Güler, “Yaklaşık 10 yıldır sigara içiyordum. Başkanımızın teşvik primi sayesinde sigarayı bıraktım. Sigara beni hem maddi hem de manevi açıdan çok yoruyordu. Sigarayı bıraktığımdan bu yana sağlığımda da önemli gelişmeler olduğunu fark ettim ve vücudumda rahatlamaya başladı. Şimdi sigaraya verdiğim para cebime kalırken 250 TL de teşvik pirimi alacağım.” dedi.

YORUMLAR 1
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    600 lira ek gelir bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor