Son dakika! Bakanlık açıkladı: İdlib'de şehit ve yaralılar var

Son dakika haberine göre: Milii Savunma Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada: İdlib'in kuzeyinde Suriye rejiminin topçu atışı sonucu 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası tespit edilen hedeflerin ateş altına alındığını açıkladı.

GİRİŞ 10.02.2020 17:37 GÜNCELLEME 10.02.2020 19:06
Bu Habere 405 Yorum Yapılmış

İdlib'in kuzeyindeki saldırıda 5 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden bir açıklama geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

"İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

YARALI ASKERLER HASTANEYE GETİRİLDİ

İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan askerler, askeri helikopterle Hatay Devlet Hastanesi'ne getirildi.

HATAY SINIRINDA HAREKETLİLİK 

Zaman zaman askeri helikopterlerin bölgede uçuş yaptığı ve karakollara yoğun askeri sevkiyat yapıldığı ve konvoy geçişinin olduğu gözleniyor.



300 ARAÇLIK ASKERİ SEVKİYAT

Sabah saatlerinde de TSK, komando, mühimmat ve askeri araçların yer aldığı konvoyu sınır birliklerine sevk etmişti.

Türkiye'deki farklı birliklerden takviye amaçlı Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderilen ve ilçedeki birliklerde bekletilen komandolar hazırlıklarını tamamladı.

Güvenlik önlemleri altında aralarında komandoları taşıyanların da bulunduğu 300 askeri aracın yer aldığı konvoy, sınır birliklerine yönlendirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SAVUNMA BAKANI AKAR'LA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejimi tarafından yapılan saldırı sonrası Savunma Bakanı Hulusi Akar'la görüştü.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI 

Dışişleri Bakanlığımızın Rus heyetiyle görüşmesi sürerken İdlib'in Kuzeyinden gelen şehit haberi, yüreğimize ateş düşürdü. Acılı aileleri başta olmak üzere tüm milletimize baş sağlığı diliyor, yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.

Toprakları üzerinde vekalet savaşlarına engel olamayan rejimin kahraman Türk askerini hedef alması, Türkiye’nin bölgede barış çabalarının ne denli önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Türkiye, barış için kararlı duruşunu sürdürecektir.

FUAT OKTAY: GEREKLİ CEVABI VERECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib'deki saldırıya ilişkin "Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir." ifadesini kullandı.

Oktay, Twitter hesabından, İdlib'de rejim güçlerinin topçu atışı sonucu 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin de yaralandığı saldırıya ilişkin paylaşımda bulundu.

İdlib'de bölge halkının güvenliğini sağlamak ve yaşanan insanlık dramını engellemek için görev yapan Türk askerlerine düzenlenen saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Oktay, "Silahlı Kuvvetlerimizi hedef alan unsurlara misliyle cevap verilmiştir. Mehmetçiğimiz bölgede varlığını sürdürmeye ve uluslararası hukuku hiçe sayanlara gerekli cevabı vermeye devam edecektir." değerlendirmesini yaptı. 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU: ŞANLI ORDUMUZ GEREKENİ YAPACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'de rejim güçlerinin yoğun topçu atışı sonucu şehit olan 5 askerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "İdlib'de şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. Alçaklara misliyle karşılık verdik. Şanlı ordumuz gerekeni yapmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

"Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır.

Dünyanın her yerinde barış ve istikrar için çalışan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bayrağımıza uzanan elleri kırmaya; dosta güven, düşmana korku vermeye devam edecektir."

İBRAHİM KALIN: ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Hepimizin başı sağolsun. Bu haince saldırıya derhal karşılık verilmiş ve hedefler vurulmuştur. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır.

ZİYA SELÇUK: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İdlib'in kuzeyindeki saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyerek "Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: RUSYA İLE TOPLANTI SONA ERDİ

Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında gerçekleştirilen toplantı sona erdi."

KILIÇDAROĞLU: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'de Esed rejiminin saldırısı neticesinde şehit düşen askerler için sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı

"İdlib'den gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

3 ŞUBAT'TA DA SALDIRI NETİCESİ ŞEHİT VE YARALILAR VARDI

3 Şubat'ta Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarınca yapılan yoğun topçu atışı sonucu 7 asker ile 1 sivil personel şehit olmuştu. Aynı saldırıda 13 asker de yaralandığı bildirilmişti.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Rus yetkili makamlarına muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın" demişti.

Erdoğan daha sonrasında yaptığı açıklamada ise "Hassasiyetlerimizi ve kararlılığımızı her seviyede, her fırsatta, her platformda belirtmemize rağmen Suriye'de anlaşmalara uyulmuyor. Önceki gün askerlerimize yapılan saldırı, Türkiye açısından Suriye'de yeni bir dönemin miladıdır. Çünkü bu askerlerimize karşı taammüden yapılmış bir saldırıdır. Türk askerinin kanının aktığı bir yerde hiçbir şeyin aynı şekilde devam etmesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 405
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya bizi oyalıyor... İdlib yeni Grozni olmasın...
    Cevapla
  • Fazlasıyla 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin bütün limanları yerle bir edilmeli.Astana sürecini askıya alan Rusyaya da ders verilmeli.
    Cevapla
  • aek 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim askerlerimiz pisipisine ölüyor. sonradan yetkililer şöyle diyorlar. misliyle karşılığı verildi. yav kardeşim ezsenize şunları. komple silsenize haritadan. konumları belli inleri belli. atın kafalarına bombaları her türlü savaş aletimiz var. karadan değil havadan ezin şunları. 40-50 km mesafeli obüslerimiz var. sallayın uzaktan. sonradan en kötü kusura bakmayın dersiniz. bu şekilde olmaz bu iş. ateş düştüğü yeri yakıyor. yazık günah değil mi o çocuklara.
    Cevapla
  • hizli 4 yıl önce Şikayet Et
    40 50 km maksimum menzil ve yeterli degil. Rusya ve ABD'deki gibi cok uzun menzilli cruise fuzelerimiz henuz yok (rusya hazar'dan salliyordu). Kendi yaptigimizi da belki kullaniyoruzdur. Havadan da saldiramiyoruz Suriye hava savunmasi F16'lari vurabilir, riskli olur. Karadan yavas yavas gidilecek gibi.
    Cevapla
  • Betmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim arakdaşimda suriyeye savaşa giderim diyodu gecen yil bedelli yapti yemin ederim
    Cevapla
  • Haso 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim isimiz rusyayi ortadan cikarmak ve esadi ipe gecirmek lazim
    Cevapla
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    gerekirse rusyaylada savaşmak diyeceksin yoksa kimse bana hikaye anlatmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri