Son Dakika! Esed rejimine ağır darbe vuruldu! Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı

Son dakika haberi: İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı sonrası 5 askerimiz şehit oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen MKYK toplantısının ardından rejim güçlerinin saldırısıyla ilgili "Hedefler tahrip edilmiş, şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. TSK, İdlib'deki saldırlara misliyle karşılık vermiştir." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 10.02.2020 19:45 GÜNCELLEME 10.02.2020 20:50
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Suriye İdlib'de rejim güçlerinin saldırısı neticesinde 5 askerimiz şehit olurken 5 askerimiz de yaralandı. Hain saldırının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik çok önemli açıklamalarda bulunuyor.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan MKYK toplantısı saat 17.30'da başladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sürerken açıklama yapıyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları;

GÜNCEL10.02.2020Ankara'daki kritik toplantı sonrası Rusya'ya gereken mesaj verildi!

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Gelinen noktada kararlılık en üst düzeydedir. İdlib'deki çatışmaların, Türkiye'nin sınırlarına güvenliği sağlamak için TSK üzerine düşeni uzun zamandır gerçekleştirmektedir. İdlib'deki gözlem noktalarının görevi, burada durumu gözlemlemektedir. 

Hedefler tahrip edilmiş, şehitlerimizin kanları yerde kalmamıştır. TSK, İdlib'deki saldırlara misliyle karşılık vermiştir. 

TÜRKİYE'NİN GERİ ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

İdlib'de rejim şu ana kadar yapılan bütün mutakabatlara karşı gelmiş, İdilib'de insanı felakete neden olmuştur.

Türkiye'nin karalığı tamdır. Gözlem noktalarımız görevine kararlılıkla devam edecektir. Türkiye'nin gözlem noktalarından çekilmesi söz konusu değildir. Bu noktalara takviyeler gerçekleştirilmiştir. TSK kendisine karşı yapılan her saldırıya misliyle karşılık verecektir. Bunun için her türlü kapasiteye ve teçhizata sahiptir. 

Sınırlarımızın içine doğru, Hatay'a doğru syapılan atışları bu saldırganlığı hepimiz hatırlıyor. Terör örgütleri sınırmıza geldiği zaman bizim insanımız zarar görmektedir.

Sınırlarımızı korumamız son derece elzemdir. Buna karşıo çıkanlar bundan bihaberdardır. 30 km derinlik yaratılması Türkiye'nin sınır güvenliği açısından zorunludur.

Bugün de TSK bu görevine devam ediyor.

Burada Türkiye herhangi bir şekilde yeni tavır almayacak, pozisyonun kararlılıkla sürdürecektir. Kimsenin toprağında gözümüz olmadığımı,, amacımızın sınır güvenliğimizi sağlamak olduğu ve terörle mücadele olmak olduğu defalarca anlatılmıştır. 

DİYARBAKIR ANNELERİNE MESAJ

Soğukta herhangi bir vatandaşımız sıkınıtlı bir durumla karşılaşması durumda valiğe başvurmasını istiyoruz. Diyarbakır'da HDP'nin çocukları kaçırmasına yönelik eylemlere katılan ailerimizi 160. güne geldi. Onlara sevgilerimizi yolluyoruz. 

LİBYA SÜRECİ

Libya konusundaki hassasiyetlerimizin de altını çiziyoruz. Hafter'e bağlı ordular Berlin Konferansı'ndan sonra saldırgan eylemleri devam ediyor. Bazı ülkelerin Hafter'e silah göndermeye devam etmesi buradaki siyasi süreci baltalamaktadır.

Dünya Suriye meslesindeki kaos yüzünden tüm insanlığı etkileyen bir durumla karşı kaşıya. Linya'nın ikinci bir Suriye haline gelmesine müsade edilmemelidir.

DEPREMZEDELERE YARDIMLAR

Elazığ'da yaraların sarılmasına ilişkin İçişleri Bakanımız, Aile Bakanımız çalışmlarına devam ediyor. Halen oradan ayrılmadılar.

Türkiye depremden sonra bir de Van'da çığ felaketi yaşadı. 

OLASI ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Sayın Cumhurbaşkanımız Putin ile görüşmesi her zman mümkündür. Geçtiğimiz günlerde de bir görüşme yapıldı. Gelen heyetle bugün ikinci bir görüşme yapıldı, henüz somut bir sonuç ortaya çıkmadı. Ancak Türkiye'nin bu konuda kararı nettir. Rejimin belirli bir bölgeye kadar çekilene kadar kararlığımız sürecektir. Rejim ihlal ettiği çizgiden çekilene sahada sükuneti sağlayana dek bu bölgede faaliyetimiz devam edecek.

"NATO DOĞASI GEREĞİ TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALIDIR"

Türkiye yapılan bu saldırılar çervesinde sürekli olarak NATO ile istişare ediyor. NATO'nun terörekarşı mücadelde yanımızda olması beklenmektedir. Türkiye NATO'nun tüm güney sınırlarını tek başına korumaktadır. NATO doğası gereği Türkiye'yle dayanışma olmalıdır. NATO'dan buna dair sözler duymak istiyoruz. 

Rejimin saldırısı karşısında rejime yönelik bir karşılık var. Gözlem noktalarımıza, manevra sahalarımıza girenlere düşman olarak karşılık veriyoruz. Rejime de böyle karşılık vereceğiz. Türkiye uluslarası hukuk kuralları ile sınırını çizmiştir. Aynı zamanda hukuki ve diplomatik altyapı çalışmaları yürütülüyor.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI'YA TEPKİ

KKTC Cumhurbaşkanlığı makamı son derece saygın bi makamdır. O makamda konuşan kişinin buna uygun davranması beklenir. Sayın Akıncı bunu bir iç siyaset sebebiyle yapıyor diye konuşuldu. Bir kere Türkiye karşıtı söylemler Avrupa'da sağcı gruplara yem veriyor. Sayın Akıncı bunu daha önce de yapıyor. Bunlar tabi bilerek yapılan Türkiye'nin hasımlarından gördüğümüz bir tavır. Biz Rusya'nın Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz. Sayın Akıncı'nın Rusya'yal analoji yaparak Türkiye'nin Hatay'ı ilhak ettiği benzetmesinin siyasetçiler tarafından ne kadar yanlış olduğu görülmektedir. Keşke Sayın Sökmen'in fedakarlığı çerçevesinde açıklmalar yapabilse. Neden Türkiye'nin Hatay'a bağlanması olumsuz bir durum olsun? Hatay'ın Fransız mandasında kalması daha mı doğru olurdu? Sayın Akıncı tüm bunları bile bile, bir atmasyon oluşturuyor. Hatay'ın Türkiye'ye bağlanması son derece doğru bir durumdur. Hatay'ın Türkiye'ye katılımı aynı zamanda Atatürk'ün vizyonuyla gerçekleşmiştir. 

Türkiye Kıbrıs'ta iki devletli bir çözümden yanadır. Sayın Akıncı neden Türkiye karşıtlığ yapar, ülkenin kazanımlarına saldırı bilinmiyor. 

 

 

YORUMLAR 79
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    esedi gömmenin zamanı geldide geçiyor bile.esedi kılıçdaroğlu bile kurtaramaz artık.
    Cevapla
  • Şükrü 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek şehitlerin kanı yerde kalmadı diye? Mekanları cennet olsun. Ancak 100sene oralardan çıkmamak gerek. O zaman şehitler rahat uyur!
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı deniyor doğrudur fakat Rejime gereken derbe yine verilmedi 500 bin sivili öldüren bir rejimin 100 askerini öldürsen de hiç umurunda olmaz hava gücüne alt yapısına ikmal yollarına yönelik Şam başkanlık sarayları bombalanmalı
    Cevapla
  • didim 4 yıl önce Şikayet Et
    1000 tane öldürülse ne olur 5 şehidi geri getirirmi
    Cevapla
  • İkra 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış hareketler bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!