Ankara'daki kritik toplantı sonrası Rusya'ya gereken mesaj verildi!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın başkanlığındaki heyet, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığındaki heyetle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü. Cumhurbaşkanı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın'ın Rus Heyeti ile görüşmeye ilişkin basın açıklaması yaptı.

Ankara'daki kritik toplantı sonrası Rusya'ya gereken mesaj verildi!
Ankara'daki kritik toplantı sonrası Rusya'ya gereken mesaj verildi!
GİRİŞ 10.02.2020 20:13 GÜNCELLEME 10.02.2020 20:40
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet ile Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede İdlib’deki son durum ele alındı.

 

 

Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki heyet ile Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi başkanlığında siyasi, askeri ve istihbari temsilcilerden oluşan Rus heyeti ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen görüşmede İdlib’deki son durum ele alınmıştır.

 

 

RUSYA'YA GEREKEN MESAJ VERİLDİ

Görüşmede İdlib'deki uluslarası anlaşmalara bağlı olarak bulundurulan gözlem noktamıza rejim tarafından yapılan askeri saldırı en sert şekilde kınanmış ve saldırıya karşı meşru müdafa hakkı çerçevesinde cevap verileceği dile getirilmiştir. Türk askerine karşı yapılan saldırının kabul edilemez olduğu, saldırıya en sert şekilde mukabele edildiği ve bundan sonra da edileceği belirtilmiştir. Astana ruhuna aykırı şekilde askerlerimize ve gözlem noktalarımıza yönelik bu saldırıların derhal durdurulması gereği şiddetle vurgulanmıştır.

Soçi Mutabakatının açıkça ihlal edildiği belirtilerek anlaşmanın garantörlerinden olan Rusya Federasyonu'nun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği mesajı verilmiştir.

Türkiye'nin nihai amacının Suriye'de akan kanın durması, insani krizlerin engellenmesi ve siyasi sürecin işletilmesi olduğu ifade edilmiştir. Siyasi süreci baltalamaya yönelik saldırılar karşısında Türkiye'nin her türlü tedbiri uygulamaya kararlı olduğu vurgulanmıştır.

Soçi mutabakatının uygulanması ve askerlerimize yönelik saldırıların karşılıksız kalmayacağı yönündeki kararlılığımızın altı çizilmiştir.

YORUMLAR 31
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    şu yapılan saldırılardan Rusyanın haberi olmaması imkansız. bunlara sürekli niye yaptın bunu demekten sıkıldı bu ülke. lakin bunlar bu yüzsüzlükle bizim kontrolümüzün dışında diyebilir. lakin bu işte hem Rusya hem de İranın habersiz olması imkansız. ABD şeytanı şu an bu durumu değerlendiriyor. kimsenin gazına gelecek değil bu ülke lakin birileri bize gaz verebilir, bu oyuna gelmemek gerek. malum doğu akdeniz, kıbrıs çıkışları da manidar
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    He tamam o zaman..
    Cevapla
  • akıllıol 4 yıl önce Şikayet Et
    boş muhabbeti bırakın rusya kimseye dost olmaz Türkiyeye hiç olmaz adamların fıtratında domuzluk var sen kalkmışsın insan suretinde domuzla anlaşmaya ona birşeyler anlatmaya çalışıyosun beyhude çaba rusyanın tarihine bir bak her sayfası osmanlı düşmanlığıyla dolu rus aynı rus
    Cevapla
  • Artık anlayın 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ben büyüğüm ABD ben büyüğüm derken Çin de büyüktü bakın ne oldu.Bir biyolojik silahın yaptığını toplum gördü.Rusya ,ABD bu saldırganlığın sonu iyi değil.
    Cevapla
  • Muhammed Said 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerde de ABD nin kopasıca parmağı var. Tüm bu gelişmeler abd nin pyd nin lehine. S400 meselesini de bu yolla halletmeye çalışıyor. Çünkü malesef halen bu hususta Rusyaya bağımlıyız. Allah bize kimsede olmayan silahları füzeleri uçakları tez vakitte ihsan etsin. Bakın dünya nasıl huzur, adalet ve barışa kavuşuyor. Yeni bir Osmanlı için dua edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...