ABD'den son dakika İdlib-Türkiye açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo yaptığı açıklamada, ''Jeferry'i atılacak adımları koordine etmek için Ankara'ya gönderdim. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları sona ermeli'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 11.02.2020 19:00 GÜNCELLEME 12.02.2020 00:46
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Rejim güçleri tarafından İdlib'de gerçekleştirilen saldırıların ardından her geçen gün masum insanların dökülen kanları artmaya devam ediyor. BM'nin ardından ABD tarafından da bir açıklama yapıldı.

 

 

Pompeo Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle;

İdlib’de dün hayatını kaybeden askerin ailelerini başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Rusya ve Esad rejiminin saldırıları son bulmalı. James Jeffrey’i bu saldırılara yönelik atılacak adımların koordinesi için gönderdim. Nato müttefiki Türkiye’nin yanındayız.

 

 



JEFFREY TÜRKİYE'YE GELDİ

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Jeffrey ve heyetini Ankara'ya getiren uçak, 18.35'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

James Jeffrey, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD'nin NATO'daki müttefiği Türkiye'nin askerlerinin bugün İdlib'de büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu, bu tehdidin Rusya ve Esed rejiminden geldiğini söyledi.

İdlib'de şehit olan Türk askerleri için başsağlığı dileğinde bulunan Jeffrey, "Biz bugün Ankara'ya gelip, Türk hükümetiyle durumu gözden geçirmek ve (Türkiye'ye) mümkün olduğu kadar destek vermek istiyoruz." dedi.

James Jeffrey'e eşlik eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Michael Satterfield'ın kıdemli danışmanı Rich Outzen de büyükelçilik adına yaptığı açıklamada, "Şam rejiminin saldırılarını ABD olarak şiddetle kınıyoruz. Azami dayanışma içerisinde bulunmak istiyoruz. Bundan dolayı Türk müttefiklerimizle yakın irtibat halinde olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu. 

ABD'DEN ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Jeffrey'nin, Beşşar Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle İdlib'de gerçekleştirdiği askeri saldırıyı ve Suriye'deki ihtilafa siyasi çözüm bulmak için iş birliği imkanlarını ele almak üzere Ankara'da üst düzey Türk yetkililerle görüşeceği belirtilmişti.  

Rusya, İran, Hizbullah ve Esed rejiminin "istikrarsızlaştırıcı" faaliyetlerine dikkatin çekildiği paylaşımda, bu eylemlerin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca ateşkesin tüm Suriye'de tesisini ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan yerlerinden edilmiş yüz binlerce insanın güven içinde evlerine dönmelerini engellediği kaydedilmişti.  

Paylaşımda, "Derhal ateşkes ilan edilmesi ve insani yardım kuruluşlarının kesintisiz bombardımanlardan kaçan yüz binlerce insanın acılarını hafifletmek amacıyla çatışmalardan etkilenen bölgelere tam erişiminin sağlanması çağrısında bulunuyoruz." ifadesi kullanılmıştı.

YORUMLAR 91
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    CUMHURBAŞKANINA YENİ TUZAK .... Ülkemizin siyasi hedefleri ile bunları desteklemede zor duruma düşürülecek şekilde askeri güç dağıtımı amaçlanmasına ve Osmanlının son dönemi gibi Galiçya, Filistin, Yemen ,Libya vs gibi farklı merkezlerde savaşa sürüklenmesi ilginç?. Irak..Suriye...Kıbrıs doğalgaz yataklarında hakların korunması...Libya konusu... Birden gündeme getirilen Yunanistan adaları??..İdlipp vee Kıbrısta AKINCI'nın konuşmaları hep "Türkiyenin gücünü parçalayıcı bir senaryo?? Tüm bunların ardından Güneydoğuya "NATO ŞAPKASIYLA ECNEBİLER DE GELİRSEEE"...Tombalaaaa..Çok dikkat etmeliyiz..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazıkki bazen Üst aklın çizdiği yolda gidiyoruz.. Ülkenin teknolojik esareti olacağını bile bile "F-35 i bize verrr diye yalvarıyoruz"..Suriye kuzeyinde binlerce TIR'la desteklenen PYD=PKK'nın bölgedeki diğer azınlıkları Türkiye'ye süpürmesine izin verip meydanı ve yapılanmayı PYD'lilere bırakıyoruz. "ŞEHİDİMİZ VAR" diyen Jeffry nin laflarına kanıyoruz...???
    Cevapla
  • Kılıçarslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı ABD yada diğer adıyla Evanjelist'ler..Eğer İblib konusu ile bölge karışır, Türkiye İdlip ve Halep'i alırsa, ABD'de YPG'nin Kürt devletini kurduğunu açıklayacak ve dünyanın tanımasını isteyecek.Rusya'mı? ozaten bu planın bir parçası. Rusya ABD'nin sözünden hiç bir zaman çıkamaz.Rusya'yı kuranlar ( Çarlık Rusya'sı nı yıkanlar..? ) Şuanki Rusya'yı 1 günde dağıtırlar. Bunu en iyi Putin bilir. O sadece şahsi emelleri ve verilen görevler için savaşa bilir.Burada dikkat edilmesi gereken ülke İran rejimidir. İsrail ve ABD güdümünde derin yapıya sahip Rusya'ya göre daha sıkıntılı ve tutarsızlık halindedirler..
    Cevapla
  • umut sert 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çözüm basit türkiye sınırında oldugu gibi beton blokla 35 - 40 km derinliğinde idlibte sınır çekersin telfırat , munbiç,kuzey suriyeyi temizler bütün sıgınmacıları oraya gönderir korumasınıda sen yaparsın bir nevi güvenli bölge oluşturursun
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İşi bozan nusayriler sadece kuran yeter diyen ile sahabeye sövenler ve tabi dünyalık çıkarlar için bir taraf birtaraf imansizi kullaniyor kefere ile diger tarafda kefere ile iş tutuyor...Allah sonumuzu hayr etsin lakin o köpeği öyle yakan asker bozuntusu müslüman olamaz bu kesin!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti