Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 6. Toplantısı dolayısıyla bugün Pakistan'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gidecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'a gidecek
GİRİŞ 13.02.2020 01:19 GÜNCELLEME 13.02.2020 09:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Imran Khan'ın başkanlıklarında, ilgili bakanların katılımıyla İslamabad'da gerçekleştirilecek Konsey Toplantısı'nda, Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

 

 

Açıklamada, Konsey Toplantısı dolayısıyla ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşmaların imzalanmasının da gündemde olduğu, ayrıca toplantı marjında Türkiye-Pakistan İş Forumu'nun da icra edileceği belirtildi.

ERDOĞAN, PAKİSTAN MİLLİ MECLİSİ VE SENATOSU'NUN ORTAK OTURUMUNDA KONUŞACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile de bir araya gelecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Erdoğan, iki gün sürecek resmi temasları kapsamında Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu'nun ortak oturumuna da hitap edecek. 

İletişim Başkanlığı'ndan Erdoğan'ın Pakistan ziyareti ile ilgili şu açıklama yapıldı; 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin Altıncı Toplantısı vesilesiyle 13-14 Şubat 2020 tarihlerinde Pakistan’a resmi ziyaret gerçekleştireceklerdir.
 
Konsey Toplantısı, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Pakistan Başbakanı Sayın İmran Han’ın başkanlıklarında, ilgili Bakanların katılımıyla İslamabad’da gerçekleştirilecektir.

Konsey Toplantısında Türkiye-Pakistan arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.
 
Konsey Toplantısı vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşmaların imzalanması da gündemdedir.
 
Toplantı marjında Türkiye-Pakistan İş Forumu da icra edilecektir.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi’yle de biraraya geleceklerdir.
 
Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu’nun ortak oturumuna da hitap edeceklerdir.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • seyfo 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya gezmelerine bir sene ara verin lütfen, ortalık virüs kaynıyor cumhurbaşkanım, size bulaşacak diye korkuyoruz.
    Cevapla
  • BiR G@RiP 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerimize selam söyle onlar askeri uçak üretiyor onu gelistirebiliriz hür jeti o platform üstünden yapabiliriz onları Çin'den ve Hindistan'da kurtarmak lazım daha çok teknoloji transferi yapalım onlarda nükleer silah bizdede uçak gemisi ve deniz altılar var GUCLERİMİZİ BİRLESTİRELİK
    Cevapla
  • Osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer bombalar la gel
    Cevapla
  • Acemi Genç 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Pakistan lı kardeşlerimize söyle bize nükleer başlık taşıyabilen Ghaznavi adında yeni bir balistik füze yapmışlar bunlardan nükleer başlıkla beraber 100 tane alalım(gizliden dursun kenarda dünya hali gavur ancak bu dilden anlar) alırsak kimse kafa tutamaz Türkiye ye
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Denge Denge Denge...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!