Rus Büyükelçi'nin skandal sözleri sonrası Türkiye'den açıklama!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'a Türkiye ile ilgili sarf ettiği skandal sözler sonrası yoğun tepki alması nedeniyle Türk hükümetinin Rus diplomatların güvenliği için tüm önlemleri aldığını ifade etti.

Rus Büyükelçi'nin skandal sözleri sonrası Türkiye'den açıklama!
Rus Büyükelçi'nin skandal sözleri sonrası Türkiye'den açıklama!
GİRİŞ 14.02.2020 13:54 GÜNCELLEME 14.02.2020 13:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov'un yaptığı açıklamayla büyük tepki almasının ardından önlem alınıp alınmadığı sorusu karşısında Türk Dışişleri yetkilisi, "Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçiliği ve ülkemizdeki tüm konsolosluk binaları ile diplomatları ve aile bireylerinin güvenliği konusunda ilgili makamlarımızca gerekli tüm önlemler 7/24 esasına göre alınmaktadır. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından ülkemizdeki temsilcilikleri veya görevli diplomatlarının güvenlikleriyle ilgili Bakanlığımıza iletilen her türlü ihbar ve talep ciddiyetle değerlendirilmekte ve ivedilikle ilgili makamlarımıza bildirilmektedir" ifadelerini kullandı. 

GÜNCEL14.02.2020Son dakika haberi: Rusya'dan tehdit gibi İdlib açıklaması! Skandal sözler...

 

 


KREMLİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konu ile ilgili, "Türk tarafının, hem Viyana Sözleşmesi hem de ilişkilerimizin ruhuna uygun olarak, Rus Büyükelçi'nin (Aleksey Yerhov), buradaki Rus şirketlerinin çalışanlarından her birinin ve Türkiye’de bulunan Rus kurumlarının güvenliği sağlamak adına gereken tüm önlemleri aldığından şüphemiz yok" dedi. 

YORUMLAR 6
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rusya madem ki dogru söylüyorsunda neden korkuyorsun?işte bu durum Rusya kendinin dürüst olmadıgının asla dogru açıklama yapmadıgının farkındadır.Rusya asla dürüst degildir.. Türk millet her şeyin farkındadır...
    Cevapla
  • cemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Noldu lan rus korktunuz mu?Rus gavuru azdı yine güvenilmez...
    Cevapla
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye katliamdan kaçan masum halkı korumak için 100 200 kilometre kare yer aldı, sen önce ülkenin yarısını yakıp yıkan ele geçiren pyd ye daeş e ,petrol kuyularına çöreklenmiş abd yi kov biz sonrasını kendimiz hallederiz rus tasmalı aciz köpek .
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Atalarımız boşuna dememişler. Ayıdan post moskovdan dost olmaz diye. Kafire güven olur mu.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    peskov çakalı biz ruslara karşı her zaman önlemimizi aldık.inanmazsanız sorun nataşalarınıza.Sizin gibi votkaci kereste diiliz biz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
DEM Partili başkanlar sinir uçlarını kaşıyor! Dertleri yine mağduriyet mi?