Türkiye ile Pakistan arasında 13 anlaşma: İmzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pakistan ziyaretinde, iki ülke arasında önemli protokol anlaşması yapıldı. Türkiye ile Pakistan arasında, diaspora konularında işbirliği ve karşılıklı tecrübe paylaşımı için 13 anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Pakistan arasında 13 anlaşma: İmzalar atıldı
Türkiye ile Pakistan arasında 13 anlaşma: İmzalar atıldı
GİRİŞ 15.02.2020 16:06 GÜNCELLEME 15.02.2020 16:21
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Pakistan arasında diaspora konularında işbirliği ve karşılıklı deneyim paylaşımı için protokol imzalandı. Protokol kapsamında üye ülkelerin yurt dışındaki vatandaşları arasındaki bağlar kuvvetlendirilerek sorunlara karşı ortak mücadele mekanizmaları geliştirilecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak için gittiği Pakistan’da Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Toplantısı’na katıldı. Heyette Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren de yer aldı.  

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin, Türkiye-Pakistan dostluğunun en güzel nişanesi olduğunu ifade etti. Toplantının ardından iki ülke arasında 13 anlaşma imzalandı. Bu kapsamda diaspora konularında işbirliği ve karşılıklı deneyim paylaşımı için protokol de imzalandı.

İki ülke hükümetleri arasındaki "Diaspora Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı YTB Başkanı Abdullah Eren ile Yurtdışındaki Pakistanlılar ve İnsan Kaynakları Kalkınması Bakan Yardımcısı Amir Hasan imzaladı. Protokol kapsamında üye ülkelerin yurt dışındaki vatandaşları arasındaki bağlar kuvvetlendirilerek sorunlara karşı ortak mücadele mekanizmaları geliştirilecek. Bunun yanında ise tecrübeler paylaşılarak yakın işbirlikleri artırılacak. Protokol törenin ardından konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye ve Pakistan'ın kardeş ülke olduklarının altını çizerek, protokol sayesinde diaspora konularında yakın çalışmaların yapılacağını kaydetti. Eren, “Pakistan ile tüm faaliyet alanlarında işbirliğimizi arttıracağız inşallah” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • Reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Balistik füze anlaşması yapmalıydık. Bizi caydırıcı güç yapacak yegane silah balistik füzelerdir . Bunları da pakistandan başkası vermez bize.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Ticaret hacmimiz 5 milyar dolar seviyesinde ama az en az 100 milyar seviyesinde olmalıdır. Güçlü devletimiz acilen komşu ve diğer ülkelerle ticaret hacmimizi yükseltmeliyiz karşılıklı
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan bizim öz kardeşimizdir. Ciddi bir payı CHP'e devredilen İş Bankası'nın tüm sermayesi Pakistan'lı anaların kolundaki altın bilezikleri ile oluşturulmuştur. Atatürk dönemindeki CHP yok, terör örgütünün siyasi uzantısı ile dirsek teması olan CHP var. Dolayısıyla Atatürk bugün yaşasa CHP'i kapatırdı, ne vasiyeti???
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan’dan alabileceğimiz en iyi şey nükleer güç teknolojisidir. Bize bu teknolojiyi Pakistan’dan başka bir Allah’ın kulu vermez
    Cevapla
  • Bozo 4 yıl önce Şikayet Et
    Alınacak en iyi sey balistik füze olurdu pakistandan ama kimsenin aklına gelmedi sanırım.
    Cevapla
  • Akın 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun belki gelmiştir. Herşeyden haberdar olmak zorunda mıyız. İçerde kahbeler dolu iken.
    Cevapla
  • Pakistan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu açık açık yapacaklarını zannetmem Altan Altan almışlardır belkide bilmek zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi