Gaziosmanpaşa’da şiir tadında bir gece

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şubesinin ortaklaşa düzenlediği şiir gecelerinin biri daha Bestami Yazgan’la gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa’da şiir tadında bir gece
Gaziosmanpaşa’da şiir tadında bir gece
GİRİŞ 16.02.2020 10:54 GÜNCELLEME 16.02.2020 10:54

Her ay ölen bir şair adına düzenlenen Şiirini Al da Gel programlarından biri bu sefer yaşayan şairlerimizden Bestami Yazgan adına yapıldı. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan gecede Bestami Yazgan kendisi için yapılan geceye konuk olarak dinleyicilerle hoş saatler geçirdi.

“Çiçeklerle hoş geçin /Balı incitme gönül. /Bir küçük meyve için /Dalı incitme gönül.” şiirinin şairi Bestami Yazgan, kültür, sanat ve şiir konusunda görüşlerini anlatarak başladığı gecede, yer yer şiirlerinden örnekler verdi. Doğduğu ve büyüdüğü ve 40 yıla yakın yaşadığı Osmaniye ve çevresinden anekdotlarla süslediği konuşmasında “şiir, milli kültürün temelidir. Gelenek ve göreneklerimizin yaşaması ve gelecek nesillere aktarılması için gereklidir. Tarihini ve kültürünü bilmeyen milletlerin, coğrafyasını başkaları çizer.

Türk milleti misafirperverdir, dostça gelenin başımızın üzerinde yeri vardır ancak düşmanca gelenin ayağımızın altında ağırlarız” diyerek şiirin milli duygu ve düşünceleri aktarmada en önemli araç olduğunu belirtti. Kahramanlıkların şiirle anlatılmadığı durumlarda bunun kısa sürede unutulacağını, ancak şiir yazıldığı durumlarda bunun yıllarca dillerde terennüm ettiğini belirti. Bunun da en güzel örneğinin Çanakkale Şehitlerine ve İstiklal Marşı olduğunu söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Kerem Akpınar da yaptığı kısa konuşmada “Gaziosmanpaşa’da bir gelenek oluşturmaya çalışıyoruz. Kültürümüze ve edebiyatımıza sahip çıkmaya ve onu yaşatmaya gayret ediyoruz. Bunun için her ay burada bir araya gelip bir değerimizi hep beraber tanımaya ve ne söylediğini anlamaya çalışıyoruz. İngilizlerin meşhur devlet adamlarından birinin meşhur bir sözü vardır “Bugün İngiliz kavmine deseler ki, Hindistan’dan mı vaz geçersin, Shakespeare’den mi; tereddütsüz Hindistan’ı bir bahşiş diye verirdik ve Shakespeare’i alırdık!” demiş. Bir değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz, bu yüzden bugün bizimle olduğunuz için size teşekkür ederiz. Ağzınıza sağlık, iyi ki geldiniz ve bizleri memnun ettiniz” dedi.

Programa Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Serkan Acar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Giresun Medya Platformu Başkanı İbrahim Balcıoğlu ve kültür ve şiir dostları katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'