16 Şubat 2020 Pazar ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

 

PAÇAVRA ÇIKIŞI
Erdoğan: Asrın anlaşması dedikleri paçavraya ses çıkmaya başladı

Pakistan dönüşünde gazetecilere önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarını alevlendiren İlker Başbuğ’a çıkıştı. Erdoğan "Sayın Başbuğ Döneminde kaç FETÖ'cüyü ihraç ettiğini açıklasın" ifadelerini kullandı. İdlib’te yaşananlar için “Elimizde kapı gibi Ankara Mutabakatı” var diyen Erdoğan Libya’da çok sayıda Rus askerinin bulunduğunu ve Hafter operasyonlarının Ruslar tarafından yöneltildiğini de belirtti. Erdoğan, ABD’nin sözde barış planını “paçavra” diye nitelerken “İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği’nden istediğimiz istikamette sesler çıkmaya başladı” ifadelerini kullandı.

 

TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ
Erdoğan-Trump görüşmesinde İdlib konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Erdoğan ve Trump görüşmede, İdlib'de yaşanan krizin bir an önce sona erdirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Ayrıca İki lider, ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması için gerçekleştirilen müzakerelerin yeniden başlaması hususunda mutabık kaldı.

 

ŞUBAT BİTMEDEN
Erdoğan: Rejim çekilmezse şubat bitmeden bu işi yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'ndaki ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İdlib'deki çözümün, rejimin saldırganlığı ve anlaşmalardaki sınıra çekilmesi ile sağlanabileceğini belirterek, "Aksi takdirde şubat bitmeden bu işi yapacağız" dedi.

 

S-400’Ü ETKİLEMEZ
Çavuşoğlu: Görüş ayrılıkları S-400 anlaşmasını etkilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Münih'te Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu, "Suriye konusundaki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilemez. Suriye ve İdlib'deki durum S-400 anlaşmasını etkilemez" ifadelerini kullandı. 

 

SUÇ ORANI DÜŞTÜ
Bekçilik uygulaması sonrası hırsızlık rakamları yüzde 3’dan fazla azaldı

Polis Akademisi Başkanlığınca hazırlanan rapor, bekçilik uygulamasının yaygınlaşmasıyla asayiş olaylarında önemli düşüş yaşandığını ortaya koydu. Rapora göre Türkiye genelinde oto hırsızlığında yüzde 36,5, otodan hırsızlıkta yüzde 34,3, evden hırsızlıkta ise yüzde 30 düşüş yaşandı.

 

İKİ ESER GETİRİLDİ
İngiltere’ye kaçırılan iki tarihi eserimiz Türkiye’ye getirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yurt dışına kaçırılan iki kültür varlığını daha Türkiye'ye geri kazandırdı. İngiltere'ye kaçırılan, milattan önce 3000 tarihine dayanan kağnı heykeli ile üç parçalı Sidamara tipi bir lahit, Türkiye'ye getirildi.


ÜLKE SAYISI 30 OLDU
Koronavirüsün Nijerya’da da görülmesiyle salgının ulaştığı ülke sayısı 30 oldu

Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 1666’ya, virüsün bulaştığı kişi sayısı 68 bin 500’e çıktı. Salgın nedeniyle 24 saat içinde 142 kişinin daha öldüğü açıklandı. Virüsün Nijerya’da da ortaya çıkmasıyla dünyada salgının bulaştığı ülke sayısı 30’a yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü ise “Bu salgının hangi yöne gideceğini tahmin etmek imkansız" diyerek tüm ülkelere üst düzey önlem çağrısı yaptı.


DERBİ ÖNCESİ DARBE
Fenerbahçe, Anakaragücü deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle döndü

Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Ankaragücü'ne 2-1 mağlup olarak Galatasaray derbisi öncesi kritik bir kayıp daha yaşadı. Sarı-lacivertlilerde Emre sakatlanırken Gustavo da sarı kart görerek derbide cezalı duruma düştü.

 

ŞİFO MEHMET DE GİTTİ
Denizli evinde Kayseri’ye yenilince teknik direktör Mehmet Özdilek’in görevine son verildi

Denizlispor evinde Kayserispor’a 1-0 mağlup oldu. 7 maçtı galibiyet alamayan Yeşil-siyahlılar teknik direktör Mehmet Özdilek ile yollarını ayırdı. Ligdeki diğer maçta ise Göztepe, Konyaspor’u deplasmanda 3-1 ile geçti.


KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL
Erdoğan: Bir bakanımız hakkında “Bir kulübe karşı tavrı var” yaklaşımını kabul edemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasetin futbola müdahil olduğu iddialarına tepki gösterdi. Erdoğan “Herhangi bir bakanımız hakkında ‘herhangi bir kulübe karşı şöyle bir tavrı var’ gibi yaklaşımları kabullenmemiz mümkün değil. Benim arkadaşlarım da ‘bu sene filanca kulüp şampiyon olacaktır’ diye asla söylememelidir” ifadelerini kullandı. 

 

Spiker: Hülya TAŞ
Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Vatan 16.02.2020 19:17
    Çinden turist alınmamalı çinden gelen ürünler sterilize edilmeli
  • mişmiş 16.02.2020 15:23
    inanmayın aman inanmayın. küffar bu virüsü kendi geliştirdi ve saldı. Şu anda korku politikası uyguluyor. bir iki hafta sonra ilaç geliştirdik bunu satın alın diyecekler. Şimdi bütün haber ajansları da bu politikayı bilip bilmeden destekliyor. Zaten bir çok medya ellerinde. istedikleri gibi manipüle ediyorlar. inanmayın.