Meteoroloji uyarmıştı! Kar yağışı hayatı felç etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika uyarısında bulundu. Meteoroloji, Ağrı, Kars ve Iğdır'da aralıklı kar yağışı beklendiğini, Hakkari ve Şırnak'ta ise kar yağışının şiddetli olacağına dikkat çekti. Yüksekova'da dün başlayan yoğun kar kayığı hayatı olumsuz etkiledi. Yollarda mahsur kalan öğrenciler okullarına ulaşamadan geri dönmek zorunda kaldı.

GİRİŞ 18.02.2020 11:53 GÜNCELLEME 19.02.2020 08:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. Uyarıya göre bugün yurdun Doğusunda çığ ve don riski bulunuyor. Hakkari ve Şırnak çevresinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Ankara ve İstanbul'da ise hava bugün parçalı bulutlu. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yüksekova ilçesinde 46 köy ve 70 mezra olmak üzere 116 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, okullar ise dün öğleden sonra için tatil edildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Malatya ve Hakkari hafif kar yağışı, Elazığ ve Şırnak çevrelerinin hafif yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

YÜKSEKOVA'DA HAYAT DURDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.
Yüksekova ilçesinde 46 köy ve 70 mezra olmak üzere 116 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, okullar ise öğleden sonra için tatil edildi. Özellikle Cengiz Topel Caddesi üzerinde ilerleyen sürücüler zor anlar yaşarken, kar yağışı ise şiddetini arttırarak devam ediyor. Menes Çobanoğlu isimli vatandaş, günlerdir kar altında mücadele ettiklerini belirterek, “Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Okullar tatil ediliyor, bu da öğrencilerin derslerinden geri kalacağını gösteriyor. Umut ediyoruz ki kar yağışının ardında bu öğrencilerin eksiklikleri telafi edilir” dedi.

Yetkililer ise kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği ilçede özellikle yollarda oluşan buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

OKUL SERVİSLERİ MAHSUR KALDI

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle birçok araç ile Tekeli köyü yakınlarında öğrencileri almaya giden okul servisleri mahsur kaldı. 

Hakkari ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, Haruna Geçidi mevkiinde tipi ve buzlanma nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. Yaklaşık 1 saat karda mahsur kalan vatandaşları, karla mücadele ekipleri kurtardı.

ÖĞRENCİLER EVLERİNE DÖNDÜ

Şemdinli ilçesi'ne bağlı Tekeli köyü yolunda öğrencileri taşıyan okul servisleri de karlı yolda mahsur kaldı. Saatlerce kurtarılmayı bekleyen okul servislerinin şoförleri kendi imkanları ile araçlarını mahsur kaldıkları yerden kurtardı. Yol kapalı olduğu için okul servis şoförleri öğrencileri evlerine geri götürdü.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU İÇİN UYARI

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Elazığ, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.

DOĞU İÇİN BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ÇIĞ DÜŞEN YOL ULAŞIMA AÇILDI

Hakkari'de, çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Şemdinli- Yüksekova karayolu, karayolları ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu yeniden açıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle doğu ve kuzeydoğu, batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 11
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13
İzmir: Az bulutlu 18
Adana: Parçalı ve az bulutlu 19
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 13
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 2
Diyarbakır: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 11

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Kentte bugün az bulutlu hava hakim olurken sıcaklığın en düşük 3, en yüksek 13 derece olması öngörülüyor.  İstanbul Valiliğinin Twitter hesabından yapılan duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine yer verildi.

İstanbul’da bugün havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece artacağı bölgede rüzgarın doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Yarın hava sıcaklıklarının en düşük 4, en yüksek 13 derece; perşembe yağmurlu ve en düşük 5, en yüksek 11 derece olması öngörülüyor. Cuma günü yağmurlu hava tahmin edilirken sıcaklığın en düşük 6, en yüksek 10 derece olması bekleniyor.

 

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 3
  • Misafr 4 yıl önce Şikayet Et
    Felç etti yerine başka bir ifade kullansak daha iyi olmaz mı. Bu yağış şeklini veren O'dur.
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    doğaya karşı gelmek yerine ona uyum sağlamak önemli, binlerce ton karı kaldırmak yerine üzerinden gidecek ulaşım araçları ile devam edin. paletli motorlar, kızaklar, vs.
    Cevapla
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    hay klavyene sağlık. bende tam bunu yazacaktım. her köye 2 tane paletli minibüs koy her işlerini görür. yol açma masraflarını 2-3 senede amorti eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”