Hamza Dağ: Vesayeti hortlatmaya çalışıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Vekili Hamza Dağ, konuk olduğu Arafta Sorular programında Kemal Kılıçdaroğlu ve İlker Başbuğ’un açıklamalarına dair görüşlerini bildirdi.

GİRİŞ 17.02.2020 13:25 GÜNCELLEME 17.02.2020 13:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Her Pazar Arafta Sorular ile gündemin nabzını tutan Esra Elönü, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ı ağırladı. Programda vesayet tartışmaları ve İdlip’ten ülkemize sığınan mazlum insanlara karşı Kılıçdaroğlu’nun sözleri değerlendirildi.

 

 

VESAYET ÖZLEMİ!

İlker Başbuğ’un yaptığı açıklamalar özelinde konuşan Hamza Dağ, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’un kazanılması vesayet özlemini doğurmaması gerekir. Dağ, “Geçmiş dönemlerde seçime gerek kalmadan, kurmuş oldukları sistemle ülkeyi yönelttiler.  Türkiye’de öyle bir sistem oluşturuldu ki çoğunluk elde edilse de ülkeyi hep bir bürokratik ve askeri azınlık yönetti.” değerlendirmesinde bulundu. Eskiden güdülen siyaset ve günümüzdeki siyasi anlayışın değiştiğinin altını çizen Hamza Dağ şöyle konuştu, “AK Parti döneminde ekonomik, sağlık, ulaşım gibi alanlarda yapılan çalışmaların yanında en büyük icraatı vesayeti kırmak oldu. Sivil iradenin ilk defa bu kadar etkin olması, muhalefeti ve taraftarlarını rahatsız etti ve askeri vesayeti yeniden hortlamak istediler.” Hamza Dağ, AK Parti’nin bu anlayışı yok ettiğini söyledi.

 

 

AK PARTİ KAPATMA DAVASI ÖRNEKTİR

Geçmiş dönemde askerin tek bir görevi olduğunu belirten Hamza Dağ, “Sivil irade üzerinde tahakküm kurmak ve zaman zaman sivil irade belirlenen sınırlardan çıktığında, onları hizaya getirmekti. Askerin yarıda kaldığı zamanlarda yargı devreye girerdi. AK Parti kapatma davasında Genelkurmay Başkanlığında yapılan görüşmeler bu duruma en iyi örnektir.” diyerek vesayet tartışmalarında değişen algının altını çizdi.

DARBEYİ KİMİN ENGELLEYECEĞİNİ BİLİYORUM!

Esra Elönü’nün eğer bir darbe olursa kim yapar, planlar sorusuna Dağ, darbeyi kimin yapmaya yelteneceğini bilmediğini ama kimlerin engel olacağını bildiğini söyledi.

YÜREKLERİ TERÖRİSTTİR!

İdlip’ten göçe zorlanan mazlumlara, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun terörist demesini yorumlayan Dağ, ‘’Bu konuya yaklaşırken insanın siyasi kimliğinden çıkıp biraz daha vicdan çerçevesinden olaya bakması gerektiğini belirtti. Aylan bebek ve niceleri gibi örneklerle hayatını kaybeden mazlumlar varken ufak bir oy getirisi düşüncesi ya da siyasi menfaatle böyle bir açıklama yapmak asıl yürek teröristliğidir’’ dedi.

YORUMLAR 13
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    biz herzaman her an antrenmanlıyız gelecekleri varsa görecekleri çok şey olacak inşaallah
    Cevapla
  • Suat toğrulca 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz herzaman hazırız daha önce ders çıkaramayanlara biz bir daha ders veririz ama öyle böyle değil ona cüret edenler düşünsün
    Cevapla
  • Adanalı. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine bu çapsız chp nin yaptıklarına bakın, sonları ne olacağını kimse bilemez kodesi boylarlar bu sefer.
    Cevapla
  • oktay 4 yıl önce Şikayet Et
    Her daim teyakkuzda olunması gerekir evet Vesayeti özlediler
    Cevapla
  • Kıroki 4 yıl önce Şikayet Et
    Selahhattin demirtaş un terörist kardeşi de isyan çağrısı yapıyor bunlarda al birini vur ötekine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!