İnstagram dondurma (Videolu) 2020 Instagram hesap dondurma sayfası!

İnstagram kullanıcıları, hesaplarını nasıl donduracağını veya kalıcı olarak hangi yöntemle hesaplarını sileceğini araştırıyor. İnstagram dondurma ve silme işlemi nasıl yapılır? İşte kullanıcılar tarafından araştırılan detaylı İnstagram hesap dondurma ve kalıcı olarak silme yöntemi...

İnstagram dondurma (Videolu) 2020 Instagram hesap dondurma sayfası!
İnstagram dondurma (Videolu) 2020 Instagram hesap dondurma sayfası!
GİRİŞ 19.02.2020 12:42 GÜNCELLEME 19.02.2020 12:42

Dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan, sosyal medya denildiğinde ilk olarak  aklımıza İnstagram uygulaması geliyor. Fotoğraf ve video paylaşım uygulamalarından en çok tercih ettiğimiz İnstagramda hesabımızı dondurmak istediğimizde direkt olarak hesabınızı dondurmak için kullanabileceğimiz bir link bulunmuyor. Peki Instagram dondurma veya hesabını kapatmak isteyen kullanıcılar nasıl bir yol izleyerek gerekir. Sizin için hazırladığımız bu haberimizde adım adım Instagram uygulamasında hesabınızı nasıl dondurabileceğinizi derledik.

 

INSTAGRAM DONDURMA

1- İlk olarak hesaplarını dondurmak isteyen kullanıcıların , bilgisayarlarından veya mobil tarayıcılarından instagram.com’a girmeleri gerekiyor. İnstagram uygulamasında hesabımızı geçici olarak dondurmak için ulaşabileceğimiz bir bölüm bulunmuyor.

2- Bunun ardından geçici olarak dondurmak istediğimiz hesabımıza giriş yapmanız gerekiyor. Hesabımıza giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan  simgesine dokunarak veya tıklayarak “profili düzenle” adlı seçeneği seçmeniz gerekiyor.

 

3- Profilimize giriş yaptıktan sonra  ekranı aşağı doğru kaydırarak, hemen ekranın sağ alt bölümünde bulunan “hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine dokunarak veya tıklayarak hesabınızı geçici olarak dondurmak için gerekli olan ilk adımı tamamlamış oluyorsunuz.

4- Hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğini seçtikten sonra “Hesabı neden kapatıyorsun?”sorusuna cevap vermeniz gerekiyor. Instagram uygulaması kullanıcılarının hesaplarını neden kapattıklarını veya dondurduklarına yönelik sorular sorarak kullanıcıların bu sorulara verdikleri cevaplarla bu alanlarda güncelleme ve Instagram’ı yenileme çalışmaları yapıyorlar. Bu soruyu cevapladıktan sonra hemen aşağıda bulunan “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” bölmesine şifrenizi girerek hesabınızı kısa süreli olarak dondurabilirsiniz.

İnstagram Dondurma İşlemi

INSTAGRAM HESABINI DONDURURKEN DİKKAT!

Instagram uygulamasında hesabınızı kısa süreli olarak dondurmak için gerekli adımları tamamladığınızda, artık takipçileriniz ve diğer Instagram kullanıcıları  sizin profilinize ulaşamayacak ve paylaştığınız fotoğraflar, videolar ve yorumlar artık gözükmeyecektir. 

INSTAGRAM HESABINI TEKRAR NASIL AKTİFLEŞTİREBİLİRİZ?

Instagram hesaplarını kısa süreli olarak donduran kullanıcılar, hesaplarını tekrar aktif hale getirmek için hesaplarına giriş yapmaları yeterli olacaktır. Hesabınıza giriş yaptığınızda, dondurduğunuz Instagram hesabı tekrar aktif olacaktır. Hesabınıza giriş yapmanız ile birlikte takipçileriniz eskiden paylaştığınız fotoğraf, video, ve yorumlarınıza ulaşabilirler.

INSTAGRAM HESABINI SİLMEK İÇİN NE YAPMALI?

Kullandıkları Instagram hesaplarını kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar öncelikle bu adımları gerçekleştirmeden önce silmek istedikleri hesaplarına 15 gün içinde tekrar giriş yaptıklarında hesaplarının silme işleminin iptal olduğunu bilmeleri gerekiyor.İnstagram Silme

1- Hesaplarını kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar aşağıda linki bulunan Instagram’ın resmi internet sitesine giriş yapmaları gerekiyor. 

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

2- Resmi Instagram internet sitesine giriş yapan kullanıcılar bu bölümden hesaplarına giriş yaparak “Hesabını neden siliyorsun?” sorusuna kendisine uygun olan cevaplardan birisini seçerek silme işlemine devam ediyor.

3- Bu işlemi tamamladıktan sonra “Devam etmek için lütfen şifreni tekrar gir” bölümünün olduğu yere şifrenizi girerek “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklayarak gelen uyarılara onay verdikten sonra Instagram hesabınızı silme işlemini tamamlamış oluyorsunuz.

INSTAGRAM DONDURMA İŞLEMİ (VİDEOLU)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!