Gezi kararı sonrası çarpıcı sözler: İkinci Ergenekon!

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verildi. Avukat Cüneyt Toraman, kararla ilgili Haber7'nin sorularını yanıtladı.

Gezi kararı sonrası çarpıcı sözler: İkinci Ergenekon!
Gezi kararı sonrası çarpıcı sözler: İkinci Ergenekon!
GİRİŞ 18.02.2020 16:40 GÜNCELLEME 02.09.2023 14:20
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı odaklı olaylara ilişkin yargılanan Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraatine karar verildi.

 

Avukat Cüneyt Toraman, mahkeme kararını Haber7'den İbrahim Can'a değerlendirdi. 

FETÖ'nün, Gezi olaylarının yaşandığı dönemde emniyet ve yargıya hakim olduğunu vurgulayan Toraman, o süreçte delillerin doğru toplanmamış olabileceğini kaydetti. Toraman ayrıca, mahkeme kararının, yargıya baskı var söylemlerine karşı önemli olduğunun da altını çizdi.

 

"DELİLLERİ FETÖ TOPLADI"

Avukat Cüneyt Toraman'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

O davanın tarafı olanlar haricinde hiçbirimiz dosyada ne olduğunu bilmiyoruz. 

İş yerlerinin, araçların yakılmasını; oradaki kişilerin kışkırtılmasını hatırlıyoruz. O süreçte emniyetin ve yargının bütün kritik noktalarında FETÖ hakimdi. Onların etkili olduğu bir dönemde gerçekleşti Gezi olayları. Onların bu olayla ilgili delilleri sağlıklı bir şekilde toplayacağı kanaatinde değilim. 

"BÜTÜN SORUMLULUK BU KİŞİLERE YIKILMAMALI"

Burada yargılanan Gezi Parkı eylemleri değil, Gezi Parkı eylemiyle ilgili iddia edilen; binlerce kişi arasından seçilen bir grup kişi. Bu olayda bütün sorumluluğun bu kişilere yüklenmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. 

Muhalefet cephesi yargının talimatla hareket ettiğini söylüyordu. Gezi Parkı olaylarının hükümeti devirmek için yapıldığını herkes biliyor. Ama bu hareketi organize eden bunlar mıydı? Ben emin değilim. FETÖ'nün de gerçek sorumluları yakaladığı kanaatinde değilim. FETÖ aynısını Ergenekon sürecinde de yaptılar.

28 Şubat'ta çok mahkemeler gördük. Talimat bile beklemeden, herhangi bir delil olmadığı halde kendilerinden beklenen kararları verdiler.

"YARGI BAĞIMSIZLIĞI" VURGUSU

Hukuk da matematik kadar kesindir. Kesin olarak ispat edilmesi lazım. Bu kişilerin bu eylemi organize ettiğinin kesin olarak ispat edilmesi gerekiyor. Muhtemelen delil yok ki mahkeme böyle bir karar verdi. Biz bunu Taksim'deki Gezi olaylarının tamamı kapsamında düşünmemeliyiz. Bu olayla ilgilenen belli kişilerin yargılanması olarak değerlendirirsek daha sağlıklı olarak düşünüyorum. 

Muhalefet yargıya baskı var diyordu. Bu karar yargı bağımsızlığı açısından da oldukça önemli.

KAYNAK: HABER7 | ÖZEL
YORUMLAR 61
  • Misafir 25 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hiç olmadı burda suçlu kim.hiç kimse yokmuş maalesef. Bu ortalığı yakıp yıkanlar kim hele başlarını hiç bırakmamak neyse cezalarını çeksinler.
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu alınan berat kararından ABD ,AB memnunsa ?????????? Asıl suçlular kim yada kimler.
    Cevapla
  • isimisizz 4 yıl önce Şikayet Et
    ismine bak ismine bak beee Osman Osmaan Kaval görende Hakiki OSMANLI veya Sultan Süleyman zannedecek bee .birde tipine bakk tipineee bak breeee HAKiKi SiYONiST OLDUGUNU HEMEN ANLAYACAKASINNN beeeee
    Cevapla
  • Emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya başkent. Almanyanın Türkiyede açtığı onca dernekler ve bu insanlara koruyucu ülke olma gerçeğini bir gözden geçirmeli
    Cevapla
  • tanju 4 yıl önce Şikayet Et
    Görüntüler delil teşkil etmiyormu?
    Cevapla
  • _muhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon da var dı gezide var bilerek sulandırıp sıkıntı çıkarıp hedef göstermek istiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bilet alıp binemeyen Türk kimdi? İşte Titanik ile ilgili daha önce bilmediğiniz 45 sır!
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar