Okullar tatil edildi! Meteoroloji'den üç ile son dakika uyarısı!

Meteoroloji'den iki il için son dakika uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkari, Şırnak ve Van çevresi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. İstanbul'da ise bugün sisli bir hava hakim olacak. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışının ardından tek katlı evler ve arabalar kara gömüldü. Hakkari’de kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi.

GİRİŞ 19.02.2020 13:48 GÜNCELLEME 19.02.2020 13:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre; Hakkari, Şırnak ve Van çevrelerinde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışına bağlı olarak bu şehirlerde don ve çığ uyarısı da yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

YÜKSEKOVA KARA GÖMÜLDÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışının ardından tek katlı evler ve arabalar kara gömüldü. İlçede günlerdir belli aralıklı yağan kar, etkisini arttırarak hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği Yüksekova ilçesinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, tek katlı evler ve araçlar ise kara gömüldü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi bulurken ulaşımda da aksamalar meydana geldi.

 

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hakkari’de kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar öğleden sonra tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 19 Şubat 2020 Çarşamba günü öğleden sonra Hakkari merkezde eğitim öğretime yarım gün süre ile ara verildiği belirtildi.

Yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege ile iç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 12
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

 

YORUMLAR 4
  • Hamd olsun 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbime hamd olsun Malatyaya kar yagdı bu sene bolca,sen esirgeme rahmetini bizlerden Yarabbi
    Cevapla
  • Çorumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim burası ateş gibi yanıyor.Karı geçtim yağmurada razıyım...
    Cevapla
  • Vangölü 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kış doğalgaz çok zamlandı halk ısınamadı kista soğuk geçti doğalgaz fiyatı doğuda indirimli olmalı aynı zamanda doğudan batıya göçte caydirici olur
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroleji haberleri verirken kar yağışının olduğu bölgeleri çatılardaki karları temizlemeleri için uyarmalı sık sık çatı çökmesi özellikle çadır ahırların çökmesiyle hayvan lelefleri oluyor çatı çökmeleri yaşanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi