Metin Feyzioğlu'ndan af düzenlemesine destek

Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, MHP'nin çağrısıyla gündeme gelen ve yakında TBMM'de görüşülmesi beklenen af düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı. Cezaevlerinin kapasitesinin dolduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız" dedi ve kalıcı bir reforma ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Metin Feyzioğlu'ndan af düzenlemesine destek
Metin Feyzioğlu'ndan af düzenlemesine destek
GİRİŞ 20.02.2020 16:28 GÜNCELLEME 20.02.2020 16:47
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, MHP'nin teklifiyle gündeme gelen ceza affıyla ilgili dikkati çeken bir açıklama yaptı. 

 

 

Cezaevlerinin kapasitesinin dolduğunu kaydeden Feyzioğlu, "Acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız" dedi. Feyzioğlu ayrıca, infaz için kalıcı bir reformun olması gerektiğini de kaydetti. Feyzioğlu'nun sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Cezaevleri kapasitesinin çok üzerinde dolu. Islah imkanı yok. Hem acilen bir defaya mahsus infaz indirimi yapmalıyız hem de kalıcı bir infaz reformu. Mükerrir herkesi kapsam dışı bırakmak yerine, kapsam dışı bırakılan suçtan sabıkası olanı kapsam dışı bırakmak daha yerinde olacaktır."

 

 

Metin Feyzioğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama.

BAKAN GÜL'DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İkinci Yargı Paketi ve infaz düzenlemesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Bu kapsamda hakim, savcı, akademisyen ve hukukçu milletvekillerinin görüşlerinin alındığını belirten Gül, düzenlemenin son halini TBMM'de alacağını kaydetti. 

Yargı paketinde özellikle hukuk usulüne ilişkin bazı düzenlemelerin öngörüldüğünü aktaran Gül, şunları kaydetti:

"İnfaz paketi ayrı. Bunun ötesinde hukuk yargılamalarına yönelik ayrı düzenleme var. 4,5 milyon dava, hukuk davası olarak görülüyor. Bu davaların 6 ila 8 ay daha erken bitmesi anlamında, yine noterlik ve idari usulle ilgili birtakım düzenlemelerin eş zamanlı olarak Meclis'ten çıkarak hayata geçmesini bekliyoruz."

AF YASASININ KAPSAMI DIŞINDA KALACAK SUÇLAR

Terör suçları, örgütlü terör suçları, kasten adam öldürme, cinsel istismar, kadına ve çocuğa şiddet, soykırım suçları, insanlığa karşı işlenen suçlar, insan üzerinde deney suçu, organ ve doku ticareti, reşit olmayana cinsel istismar, çocukların cinsel istismarı suçu, devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiiller, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • mağdura sorun 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak suçluların cezalarını çekmeleri gerektiğini düşünüyorum, suçluların zarar verdikleri haklarını helal edecekler mi bakalım
    Cevapla
  • mahkum esi 4 yıl önce Şikayet Et
    Biran once af istiyoruz af af
    Cevapla
  • tuba 4 yıl önce Şikayet Et
    af indirim istiyoruz
    Cevapla
  • Belma 4 yıl önce Şikayet Et
    Artik ne olacaksa olsun af demek butun suçluları affetmek degildir sadece haksiz yere yatanlarin dosyalarini inceleyin ornedgin iflas etmiş adam borcunu odryemedi diye içerde yatiyo bunu icetde nasil ödesin bunun gibiler gözden gecirmeli ve cikacak deyip millete umut verip neden bu kadar uzatiliyor ya hayir yada evet deyip artik bi sonucun baglanmasi gerekmiyormu daha ne kadar beklenmeli
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Canından ve malınından olanın suçu ne suçlular cezasını tam çekmeyecekse, cezasını adalet versin diyen mağdur vatandaşa ne cevap vereceksin Feyzioğlu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!