Ömer Faruk Kavurmacı hakkında karar!

"FETÖ üyeliği" suçundan yargılanan Ömer Faruk Kavurmacı'ya 8 yıl 9 ay, Mustafa Şevki Kavurmacı'ya da 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Ömer Faruk Kavurmacı hakkında karar!
Ömer Faruk Kavurmacı hakkında karar!
GİRİŞ 21.02.2020 20:22 GÜNCELLEME 21.02.2020 20:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mahkeme heyeti aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti kararında, tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'yı “FETÖ üyesi olmak" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Faruk Kavurmacı'nın tutuklu kaldığı süreyi ve sağlık sorunlarını da dikkate alarak yurt dışı çıkış yasağı uygulayarak adli kontrol tedbirleriyle tahliyesine hükmetti.

BABA KAVURMACI'YA 9 YIL 4 AY 15 GÜN

Heyet, tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı'ya “FETÖ üyesi olmak" suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme Şevki Kavurmacı'nın sağlık sorunlarını da dikkate alarak yurtdışına çıkmamak şartıyla adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca firari sanık Ahmet Sait Kavurmacı'nın dosyasının ayrılmasına hükmetti.

12 ŞİRKETE KAYYUMUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı'ya yüklenen suçun sanıkların ortaklığındaki şirketlerin faaliyetleri çevresinde işlendiğinin anlaşıldığını belirterek, sanıkların ortağı bulunduğu “Aymerkez Mağazacılık Dış Tic. A.Ş, PLS Marka Pazarlama Tic. Ltd. Şti., Aydınlı Moda Tekstil San. Tic. A.Ş., Aydınlı Mobilya Dekorasyon Reklam Çiçekçilik San. Tic. Ltd. Şti., PCU Tekstil Mümessillik Tic A.Ş., UHG Hazır Giyim Paz. Tic. A.Ş., Aydınlı İnşaat Turizm San. Ve Tic. A.Ş., AFK Gayrimenkul ve Tic. Yat. San. Tic. A.Ş., Vizyonlife İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti., Aydınlı Körfez Emlak Geliştirme San. Tic. A.Ş. ve Vizyon İşletme Yönetim A.Ş. olmak üzere 12 şirket hakkındaki, şirketteki hisselerine atanan kayyum kararlarının devamına hükmetti.

Ayrıca kararda sanıkların şahsi mallarının iadesine karar verildi.

 

 

YORUMLAR 6
  • Melih b 4 yıl önce Şikayet Et
    3 kez tutuklandi Her tutuklandiginda chp bu adami korudu. Her serbest kaldiginda da yine chp tepki gosterdi :) Bakalim 3. Serbest kalışına chp ne diyecek çok merak ediyorum
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    cok vermişler yani diyor ki hemen çiksin kaldığı yerden devam etsin oh ne güzel idam şart....
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet yüce Türk milletinin adına karar veren Mahkeme kararı ama verilen ceza ettikleri ihanet yanında yetmez!Her şuç affidilebilir ama İHANET asla!cezası idam olmalı..Sanki hiç bir şey olmamış gibi kameraya bakıp pişkin pişkin sırıtıyorlar ya beni öldürüyor o tavırları bu Alçakların..9 yıl 4 ay , 3 yıl yat çık! Oooh birde sağlık sebepleri gerekçeli , emin olun midem bulanıyor.. Bu sinsi itler hakkında mahkemeler son zamanlarda cömert kararlar vermeye başladı HSYK’ nın ve Adalet bakanlığının dikkatine sunuyorum.
    Cevapla
  • Aystgn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kavurmacıyı koruyanları Allah iki cihandada kahru perişan eylesin
    Cevapla
  • karanehir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsini çıkarın. Reziller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!