İdlib operasyonu ile ilgili Abdullah Ağar’dan çarpıcı yorum: Ruslar başka seçenek bırakmadı!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar İdlib'deki son durumla ilgili "Şu an orada 2. 3. göçü yaşayanlar var. Türkiye'den başka gidecekleri yer kalmadı. Oraya gittim gezdim, her taraf, dağ taş çadır dolu. insanlar zor şartlar altında yaşıyorlar. Ruslar Türkiye'ye başka seçenek bırakmıyor" dedi.

İdlib operasyonu ile ilgili Abdullah Ağar’dan çarpıcı yorum: Ruslar başka seçenek bırakmadı!
İdlib operasyonu ile ilgili Abdullah Ağar’dan çarpıcı yorum: Ruslar başka seçenek bırakmadı!
GİRİŞ 21.02.2020 20:31 GÜNCELLEME 22.02.2020 11:42
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ve Abdullah Ağar Canlı yayında İdlib'de başlatılan operasyon sonrası yaşanacak muhtemel senaryolar üzerinde çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 

İSMAİL HAKKI PEKİN: SOÇİ MUTABAKATI SONA ERMİŞTİR

Genelkurmay İstihbarat eski Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ABD'nin İdlib'deki sinsi planı ve Rusya'nın tavırlarını eleştirerek "Soçi mutabakatı bence sona ermiştir. Özellikle HTŞ'yi Amerika'nın desteklediği açık. Bu konuda zaten bir takım belirtiler vardı. ABD orada HTŞ'yi kullanmak suretiyle bir kargaşa yaratmaya devam edecek." dedi

 

 

TÜRKİYE'NİN ÇİZECEĞİ SINIR!

Abdullah Ağar, Türkiye'nin İdlib'de bulunan gözlem noktalarındaki hakimiyetini vurgulayarak "Sığınmacıların Barış Pınarı harekat bölgesine yani dar bir alana bırakılması durumu da var. Türkiye'deki 4 milyon Suriyeliyi istemediklerine dair çok kuvvetli emareler var. Bu durumda Türkiye'nin şimdiki gözlem noktaları üzerinden oluşturduğu çözümüne dair iradenin tecelli etmesinden başka sonuç geriye kalmıyor." ifadelerini kullandı

"RUSLAR BAŞKA BİR SEÇENEK BIRAKMIYOR"

Daha önce Putin'in 'isterse çözer'  dediğini hatırlatarak şu ana kadar çözmediğinin altını çizen Ağar sözlerine  şöyle devam etti; Şu an orada 2. 3. göçü yaşayanlar var. Türkiye'den başka gidecekleri yer kalmadı. Oraya gittim gezdim, her taraf dağ taş çadır dolu.İnsanlar zor şartlar altında yaşıyorlar. Ruslar Türkiye'ye başka seçenek bırakmıyor.

"TÜRKİYE BAŞKA BİR DENKLEME İTİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Birileri Türkiye'yi bu açmaz üzerinden bir başka denkleme doğru itmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Burada açıkçası son derece önemli bir kararın eşiğindeyiz. Bunun kararını açıkçası Erdoğan verecek.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    akp nin yapacagı en mantıklı iş Türkiyedeki suriyelileri suriyeye gönderip orada Türkiyeye baglı yeni bir devlet kurmak.Türkiyede var 5 milyon orada var 3 milyon eder 8 milyon bir devlet kurulur bu nufusla
    Cevapla
  • pratik 4 yıl önce Şikayet Et
    sınırda biriken ve ülkemizde bulunan mültecilerin önünü açmak suretiyle tüm avrupayıda bu soruna dahil edeceğiz ab devletleri bize gelmesinlerde ne halleri varsa görsünler zihniyetinden vazgeçmedikleri sürece türk devleti sorunlarla yanlız başına mucadele etmek zorunda kalacaktır bu sorun sadece türkiyenin değil dünya devletlerininde sorunudur bu gün suriyede abd ingiltere israil iran rusya bae fransa almanya menfaat savaşları veriyorsa başta bu devletler ve tüm dünya devletleri bu soruna kesinlikle üzerlerine mülteci akını yollamak suretiyle dahil edilmelidir bu iş onların yolladığı paraylada halledilecek bir iş değildir.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açmakta çözüm değil. Göçün yönü değişmeli. Sınır komşusuyuz diye Türkiye'ye baskı yapmaya çalışıyorlar. Kendi insanımız aç ve işsiz. Petrol kuyularını ABD ve batıda teslim edeceklerine insanlarına sahip çıksınlar. Ortadoğu neden bu kadar sessiz ve duyarsız.
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya suriye ye korona virüs gelirse. Her taraf karantinaya alınır ve harekata son verilir. BM konuya el atar ama avrupaya kaçan mülteciler virüsü başta avrupa ve her tarafa bulaştırırlar. Savaş bölgesi olduğu için hastalara müdahale edilemez. Herkez pişman olur ama iş işten geçer. Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.
    Cevapla
  • slh 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve ABD gizli ittifak içindeler.Bunlar İslama larşı kinlerini kusma peşindeler. Ana hedef her zaman olduğu gibi İmandır.Yani SÜNNİ islamdır.Irakta da Suriyede de katledilen zulme uğrayan ehli sünettir.Ehli sünnetin SÜNNİ liğin kalesi olan Türkiye de asıl hedeftir.İnsan kendisine sormadan edemiyor.Acaba hadislerde bahsedilen o büyük AMİK ovası savaşı mı başlıyor?Eğer öyleyse başlangıçta çok sıkıntılı günler ama sonu müslümanlar için çok güzel olacak günler geliyor demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü