BM'den son dakika İdlib açıklaması: Derhal son bulmalı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İdlib'deki "kabusun ve şiddet döngüsünün" derhal son bulması ve "ateşkes" çağrısında bulundu

BM'den son dakika İdlib açıklaması: Derhal son bulmalı
BM'den son dakika İdlib açıklaması: Derhal son bulmalı
GİRİŞ 21.02.2020 21:29 GÜNCELLEME 21.02.2020 21:36
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Guterres, BM Genel Merkezi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, çatışmalar nedeniyle yaklaşık 900 bin kişinin yerinden edildiği Suriye'nin kuzey batısında çocukların soğuktan öldüğünü ve uluslararası insani hukukun ''sistematik'' olarak ihlal edildiğini söyledi.

Suriye'nin kuzey batısında yaklaşık 2,8 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirten Guterres, son 6 ayda yerlerinden edilen kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması için 500 milyon dolar yardım çağrısı yaptı.

'CİDDİ RİSKLERİ BERABERİNDE GETİRİYOR'

Guterres, "Suriye hükümeti, Rusya destekli hava saldırılarıyla yaklaşık bir yıldır kara saldırlarına devam ediyor. Bu ay Türk ve Suriye güçleri arasında ölümle sonuçlanan çatışmalar oldu. Tüm bunlar dramatik ve giderek kötüleşen insani durumun yanı sıra bir de sonuçlarını tahmin bile edemeyeceğimiz ciddi riskleri beraberinde getiriyor." dedi.

Genel Sekreter, artan gerginliğin kontrolden çıkmasının engellenmesi için İdlib'deki "kabusun ve şiddet döngüsünün" derhal son bulması ve "ateşkes" çağrısında bulundu.

YORUMLAR 20
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Birdaha ayeşkes imzalamayın sonra askerin eli kolu bağlı bekliyor orda birşey yapamıyor
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    BM güçlünün yanındadır. Çokta halkı düşündüğü yoktur hani. Ama bizim taarruz ve üstün özellikli hava savunma sistemi yapmamız gerek. Yunanistan gibi hazır almaktan bahsetmiyorum. Bilinmeyen özellikleri çözülemeyen . Yaptıkları iş ile deşifre edilemeyen bir sistem diyorum. Havada uçakların aviyonik sistemlerini karıştıran sistemler diyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu BM ne işe yarıyor ALLAH aşkına,alınan kararların hangisi uygulanıyor,güya çözüm sunuyorlar,ABD'ye,Rusya'ya,Çin'e,Hindistan'a ve İsrail'e neden baskı yapılmıyor,neden alınan kararlar uygulanmıyor,sizler müslümanlara edilen zülüme göz yumarsanız Rabbim de sizlere altından kalkamayacağınız bir afet gönderir,gönderjyorda ama sizler anlamıyorsunuz.ALLAH herşeyi bilendir,şüphesizki hesaba çekileceksiniz ve hak ettiğiniz belayı bulacaksınız.O gūn çok yakındır!
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırbistan'da Müslüman Boşnakların katili bunlar değil mi? Aynı şeyi İdlib' de yaşatacaklar. Göreceksiniz.
    Cevapla
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Bıcırıklı konuşmadan başka birşey bilmiyor bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!