Esed rejimi yine saldırdı! Suriye'den bir acı haber daha

Suriye'nin İdlib kentinden gelen habere göre; Esed rejime bağlı güçlerinin Mehmetçiğe saldırması sonucu bir askerin şehit olduğu açıklandı. Bekar ve 11 kardeşi olan sözleşmeli er Mecit Demir'in şehit düşmesiyle beraber, son dönemde Türk askerine İdlib'de yapılan saldırlar sonucu şehit olan Mehmetçik sayısı 16'ya çıkmış oldu. Öte yandan MSB, 21 rejim hedefinin yok edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 22.02.2020 17:23 GÜNCELLEME 22.02.2020 19:53
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından atılan bomba sonucu bir asker daha şehit oldu.

 

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliği'nden bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

 

"Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından atılan bomba sonucu hemşehrimiz Tank. Söz. Er. Mecit Demir şehit olmuştur. Șehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Gaziantep'teki Yeni Mahallesi'nde yaşayan anne Nisa Karataş'a, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince verildi. Haberi alan aile yakınları ve komşular eve taziye ziyaretinde bulundu. Bekar olduğu öğrenilen ve 11 kardeşi olan Şehit Mecit Demir’in cenazesinin, Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Son Dakika / Şehidin evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı...

ŞEHİDİN KANI YERDE KALMADI

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, "Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza, Rejim tarafından yapılan tank atışları sonucunda, kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edildiği sırada maalesef şehit olmuştur. Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamıştır, bundan sonra da bırakılmayacaktır! Hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz. Alçak saldırı sonrası bölgede tespit edilen 21 rejim hedefi derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır" denildi.

ŞEHİT SAYISI 16'YA ÇIKTI

Esed rejim güçlerinin Şubat ayının başında İdlib'te Türk askerlerine saldırması sonucu aralarında sivil personelinde bulunduğu 13 kişi şehit olmuştu. 20 Şubat'ta yine İdlib'de Türk askerlerine saldırı olmuş ve 2 Mehmetçik şehit düşmüştü. Bu gelen şehit haberi ile, İdlib'de şehit olan Mehmetçik sayısı 16'ya yükselmiş oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 98
  • Kasım Ocak 4 yıl önce Şikayet Et
    YUCE ALLAH CC mekanını cennet etsin, ailesine ve sevenlerine sabır versin.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdası 4 yıl önce Şikayet Et
    Her saldırıdan sonra karşılık verdik, bu kadar hedef imha ettik söylemleri artık inandırıcı gelmemeye başladı. Hep savunma, hep savunma, hep savunma
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    esetin golan tepelerini İsrail gasbetti, sesi çıkmıyor; buradaki hışım ne oluyor? kime hizmet ediyor?
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilerin eline silah verip eğitmek şart oldu gidip kendi ülkelerini savunsunlar
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar beklenilecek. Anca beraber kanca beraber bir gecede bütün tesisleri vurulur esedin eli kolu bağlanır bu zor değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu