Son dakika! Manisa Akhisar'da 4.8 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: Manisa'nın Akhisar ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çok geniş bir alanda etkisini gösterdi. Deprem İzmir, Balıkesir ve Bursa'da da hissedildi.

GİRİŞ 24.02.2020 06:13 GÜNCELLEME 24.02.2020 08:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün saat 05.43 merkez üssü Akhisar'ın Karabörklü Mahallesi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem 7 kilometre derinlikte gerçekleşirken, başta Manisa il merkezi olmak üzere, çevre ilçeler ve İzmir'de de hissedildi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), 05.43'te meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.0, derinliğini ise 6.7 olarak kaydetti.

 

 



ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR

Manisa’nın Akhisar ilçesinde, meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar da sürüyor. Akhisar’da gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3,7 ile 1.6 arasında değişen 20 artçı sarsıntı yaşandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, merkez üssü Akhisar ilçesi olan 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 05:43'te merkez üssü Akhisar olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "An itibarıyla depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Akhisar ilçesinde 22 Ocak'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 4 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. Bölgede 22 Ocak'tan bu yana en büyüğü 4,8 olan çok sayıda deprem meydana gelmiş, Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 305 ağır hasarlı, 802 az hasarlı yapı-konut tespit edilmişti.

Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı İl Müdürlüğü tarafından 518 çadır ve 30 konteyner kurulmuştu.

YORUMLAR 12
  • Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    Manisa her sallandığında Uşak ta sallanıyor.
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin özellikle kıyı kesimlerinde deprem kaçınılmaz çünkü fay hatları buralarda ama ic anadoluda Konyada da oldu. Deprem bizleri korkutmamalı deprem öldürmez bina öldürür.depreme dayaniklı binalarla önlemimizi almaliyiz. Bu sözleri hep söylüyoruz hep duyuyoruz .Ama nasıl? Herseyi devletden bekliyoruz. Maddi gücü olan yapiyor ya olmayan Allâha emanet canları.
    Cevapla
  • Allahım affet... 4 yıl önce Şikayet Et
    Umumi musibetler ekser insanın hatasından ileri gelir. Onun için Ülke olarak hepimizin tövbe istiğfar etmesi ve Allah'ı razı edecek şekilde yaşaması lazım. Başka kurtuluş yolu yok...
    Cevapla
  • çç 4 yıl önce Şikayet Et
    şakamı
    Cevapla
  • esesli 4 yıl önce Şikayet Et
    eskişehirde sallandı
    Cevapla
  • Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha bunlar az daha yaz gelmezden kadinlar cirilciplak gezmeye basladin din kuran rafa kaldirildi icki zina kumar kadin serbesleşti daha bunlar neki
    Cevapla
  • ercisli 4 yıl önce Şikayet Et
    haklisin kardeş. .azginluk arttikca belalari bekleyin der büyükler. .firavunlar nemrutlar gibi yaşayıp hz.omer adaletini beklemek biraz ne kadar dogru!!?
    Cevapla
  • Ndjdd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakma sende o zaman. Zihniyettwebitiyor bu işler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor