İngiltere'den çok önemli terör örgütü PKK kararı

İngiltere'de terör örgütü PKK'ya yönelik yasak kararı, TAK ve HPG adlarını da içine alacak şekilde genişletilecek.

İngiltere'den çok önemli terör örgütü PKK kararı
İngiltere'den çok önemli terör örgütü PKK kararı
GİRİŞ 24.02.2020 19:22 GÜNCELLEME 24.02.2020 19:23
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2 aşırı sağcı grubun terör örgütleri listesine alınması ve PKK'nın diğer adlarının da listeye eklenmesine yönelik düzenleme, parlamentoya sunuldu.

Düzenleme kapsamında Sonnenkrieg Division adlı Neo-Nazi grup listeye dahil edilecek ve "System Resistance Network" de daha önce yasaklanan National Action adlı örgütün diğer bir adı olarak kayda geçirilecek.

Yeni yasak karar kapsamında ayrıca PKK'ya üyelik de TAK ve HPG adlarını içine alacak şekilde yeniden düzenlenecek. Açıklamada, PKK'nın uzun zamandır terör faaliyetlerinde bulunduğu belirtilerek, bu kararların örgütle mücadeleye zarar vermeye çalışan bireysel faaliyetleri engelleyeceği vurgulandı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı Priti Patel, İngiltere ve Almanya'daki son saldırıların şiddet içeren aşırıcılık tehdidini ortaya koyduğunu belirterek, "Bu grupları yasaklamak suretiyle nefret dolu söylemlerini yaymalarını zorlaştırıyoruz." dedi.

İngiltere'de yasaklı örgütlere destek verenler, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor. ABD, TAK'ı "PKK'nın uzantısı" kabul ederken, AB'nin terör örgütleri listesinde ise, "PKK'dan ayrı örgüt" olarak yer alıyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar uyanık, kendi topraklarında problem istemiyor.
    Cevapla
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde inandık zaten hemen iyi niyetli olduklarını ıngilizlerin
    Cevapla
  • Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalistlerin kraliçenin tasmalılarına acıyorum.çünkü kraliçe kullanıp sonra hoop çöp tarih örneklerle dolu.Allah müslümanlara akıl fikir ve cemaatsizlik bölünmemişlik versin
    Cevapla
  • Sarı 54 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk zaten bitme noktasında. Ypg olarak hareket ediyorlar. Pkk yı abc yi tak yi hpg yi terör listesine aldık deyip bize yutturmaya çalışıyorlar. Hadi ypg yi de al terör listesine. İşlerine gelmiyor çünkü zaten pkk dan ypg yi oluşturdular. Bıraksınlar bu işleri. Yemezler
    Cevapla
  • yalanci 4 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz,fransiz ve abd ye inanma nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı