Son dakika: Erdoğan: Rusya inkar ediyor! Koronavirüs için önemli açıklama

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan ziyareti öncesin açıklamalarda bulundu. Rusya ile İdlib konusunda ikili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Rusya ne kadar inkar etse de rejim güçlerine en üst düzeyden yardım ediyorlar." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 25.02.2020 10:15 GÜNCELLEME 25.02.2020 10:44
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

RUSYA İLE İDLİB VE LİBYA KONUSUNDA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

 

Yol haritasıyla ilgili olarak malum Türkiye-Rusya arasında İdlib ve Libya'da yaşanan bir süreç var. İdlib'i süratle çözmemiz gerekiyor. Putin ile bu konuyu görüşüyorum. Bu işin Libya ayağında da Rusya ile görüşmelerimiz var. Hafter denilen gayrimeşru bir kişilik var. Bunların yanında Abu Dabi yönetimi var. Rusya'nın da orada vagner diye bilinen paralı bir ekibi var. Bunun para kaynağı ise BAE'den geliyor. Bütün bunların değerlendirmesini Rusya ile yürütüyoruz. 

İNKAR ETSELER DE KANITLARI BİZDE

Rusya rejim güçlerine en üst düzeyde desteği veriyor. Her ne kadar inkar etseler de bizde kanıtları var. Bizim sınırlarımızda gerçekleşen olaylardan dolayı bu mücadelenin içerisinde olmaya mecbur değil mahkumuz. 

Eğer bizim sınırlarımıza doğru bir insan seli geliyorsa buna sessiz mi kalacağız. Buna hiç kimse duyarlılık göstermiyor. Biz insani durumları göz önüne alarak değerlendirmeleri yapıyoruz. 

İdlib konusunda gerçekleşmesi beklenen dörtlü zirvede ittifak şuan için söz konusu değil.

KORONAVİRÜS

Sağlık noktasındaki hassasiyeti bir kenara koyamayız. İranla ilgili adımları attık. Oradan bir koronavirüs vakasının ülkemize gelmesi ciddi sorunlara neden olabilir. Hassasiyetimizi korumak zorundayız. İtalya, Irak farketmiyor. Nereden tehdit geliyorsa ona göre adımımızı atmak durumundayız. 

YORUMLAR 35
  • Karslı Nihal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktatör esad ve suç ortağı rusya nin hava saldırılarına karşı çocukları ve masumlari korumak katliamdan kurtarmak için Özgür Suriye ordusuna hava savunma füzeleri verilmesi gerekiyor
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadım rusya mı esada yardım ettiğini inkar ediyormuş? Yav adamlar açık açık rus uçaklarıyla gözlem noktalarını bombaladılar nası inkar ediyorlar şaka mı bu?
    Cevapla
  • SORUN BİZDE 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem biz yapmıyoruz diyorlar, İdlib'i bombalayan uçakları düşürün o zaman. O da yok! Türkiye'nin asıl problemi onlara hak ettiği karşılığı vermemek. Bu durum onları cesaretlendirip daha çok üzerimize gelmelerine sebep oluyor. Çünkü karşılık vermeyeceğimizden eminler. Avrupalılar da göçmenleri Avrupa'ya göndermeyeceğimizden eminler. Böylece sorunları çözmeyip biriktiriyoruz ve Suriye'nin bütün yükü altında artık eziliyoruz.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Evvel Allaha sonra sana güveniyoruz Sayın Cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunma sistemi bizim için olmasa olmaz bir an önce bizim bu sorunu aşmamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak