Malatya'da korkutan deprem! Birçok şehirde hissedildi

Kandilli Rasathanesi'nin paylaştığı verilere göre, Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 5.0 şiddetinde deprem meydana geldi. Malatya Valisi Aydın Baruş depremle ilgili olarak, ''Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok'' açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 26.02.2020 03:38 GÜNCELLEME 26.02.2020 03:56
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 10 kilometre derinlikte 5.0 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Elazığ'da da şiddetli bir şekilde hissedildiği öğrenildi. Depremin gece yarısı 02:03 sularında yaşandığı paylaşıldı.

 

 

Malatya Pütürge'de 5 şiddetinde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre ise, deprem saat 02.03'de Kale ilçesinde 4,9 büyüklüğünde kaydedildi. Depremin yaklaşık 14 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 

 

Depremin merkez üssü

MALATYA VALİSİ BARUŞ'TAN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Kale ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Baruş yaptığı açıklamada, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Ekiplerin sahada olduğunun altını çizen Baruş, "Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yok. Ekiplerimiz Kale ile Pütürge ilçelerinde ve bağlı köylerinde incelemelerini sürdürüyor." dedi. Vali Baruş, gelişmeleri yakından takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 47
  • İlkay 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıyametin alametleri. Çok tövbe edelim.
    Cevapla
  • Malatyevi44 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah herkesin yardımcısı olsun bu tür afetler Allah'ın kullarına olan ikazıdır Allah bu ikazlardan hisseler alabilmeyi hepimize nasib eylesin .
    Cevapla
  • LEVENT 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahını seven Kuldan Utanan Vicdan Sahibi İnsanlar Neredesiniz. Depremler Bizi Vuruyor Sizler Keyifle Yorum Yapın Bu Deprem Yarın Sizide Vuracak Haberiniz Olsun.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu depremin bini en çok korkutan yanı şu ana kadar bu depreme bağlı herhangi bir artçı şokun olmaması. Normalde 5.1'lik depremlerden sonra 4 ile 4.5 arasında artçı şokların yaşanması gerekirdi. Zaten kendisi artçı denilebilir. Olsun ama mesela Denizli ve Manisa'da artçıların artçısı bile oldu. Fakat 5.1'in henüz olmadı.
    Cevapla
  • Musafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru bir tespit birazda garip, birde Batı doğuyu, doğu batıyı tetikliyor gibi...
    Cevapla
  • Merhamet. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah'ım keşke bu Deprem Esad yaşadığı evde olsa kendisi ve ailesi KARUN gibi yer yarılsa yerin dibine gümülseler en azındın mazlum Suriyeli vatandaşları bu göç ve savaş belasında kurtulurlar Allah'ım sen bu mazlum Suriyeli insanlara yardım et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu