Gözler Ankara'da! Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması

Son dakika: Türk ve Rus heyetleri bugün saat 18.00'de Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelecek. Rejim güçlerinin saldırılarının yoğunlaştığı İdlib için görüşülecek.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rus heyetiyle görüşmede beklentimiz İdlib'de saldırıların kalıcı şekilde durdurulması" dedi.

Gözler Ankara'da! Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması
Gözler Ankara'da! Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması
GİRİŞ 26.02.2020 17:06 GÜNCELLEME 26.02.2020 17:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haber | Rusya heyetini taşıyan uçak, saat 14.30'da Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Heyeti burada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov karşıladı. Havalimanından Rusya Büyükelçiliği'ne hareket eden heyet, saat 18.00'de Türk heyeti ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya gelecek.


 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib'de gelinen son durum için açıklamada bulundu;

Rejim Münbiç mutabakatı çerçevesinde belirlenen sınırlara çekilmeli.Rus heyetiyle görüşmede beklentimiz İdlib'de saldırıların kalıcı şekilde durdurulması.Rejimin işgal ettiği Münbiç mutabakatı çerçevesinde belirlenen sınırlara çekilmesi gerekiyor.

Ateşkes sağlanmadan bunların yapılması mümkün değil, Putinin teklifi ile heyetler görüşecek.4'lü zirve öncesi Cumhurbaşkanı Edoğan ve Putin arasında ikili görüşme olacak

İDLİB MASAYA YATIRILACAK

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırıları devam ediyor. Bu saldırılar sonucu biri sivil personel olmak üzere toplamda 16 askerimiz şehit oldu. Rejim güçlerinin saldırıları İdlib'de yaşayan sivil vatandaşların da Türkiye sınırına göç etmesine sebep oldu. Son olarak 40 bin sivil daha Türkiye sınırına dayandı. Türk ve Rus heyetleri bugün gerçekleştirecekleri görüşmede İdlib sorununu masaya yatıracak ve kalıcı çözüm için iş birliği yapacak.

ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, Rusya heyetinin İdlib görüşmeleri için yarın Türkiye'ye geleceğini bildirerek, "5 Mart'ta Sayın Putin ile bir araya gelmemiz söz konusu olabilir" diye konuşmuştu.

LAVROV ATEŞKES ÇAĞRISINI REDDETTİ

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 43. BM İnsan Hakları Konseyi Oturumu kapsamında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Bazı hükümetler radikal ve terörist gruplar tarafından yürütülen skandal eylemleri haklı göstermek istiyor. Bu şartlarda ateşkes istemi, insan haklarını savunma amacını göstermez, tersine teröristlere ayrıcalık tanınması ve onların faaliyetlerinin desteklenmesi anlamına gelir" yorumunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin Türkiye sınırında yer alan İdlib kentinde, Türk gözlem noktalarına yapılan hava saldırıları sonucu; 3 Şubat'ta 8 askerimiz, 10 Şubat'ta 5 askerimiz, 20 Şubat

 

 

YORUMLAR 18
  • Yerelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Beyler, Harp zorunlu ve hayati olmadıkça cinayettir. M.K.ATATÜRK. Birçok cephede savaşmış zaferler kazanmış bir dünya lideri, bunu söylüyorsa durup düşünmek lazım.
    Cevapla
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombası atmak öyle kolay değil, biz japon değiliz. Atom atan ülkenin iki kere düşünmesi gerekiyor, ülkesinde canlı erkek kalmaz. Kinli eli silahlı cinsiyeti önemli değil toprağa gömülür. Bu da elinde ki silahlara güvenen yavşamalara ihtar olsun.
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Hata şudur ki, Rusya Suriye'de özellikle bize sınır olan bölgelerde muhatap edilmesidir. İdlip Türkiye topraklarına katılmalı güvenli bölge olarak değil yeni yurt olarak göçmen Suriyeli kardeşlerimiz için yeniden imar edilerek değerli bölgeler petrol sahaları da dahil yeni stratejiler geliştirmek Kudüs'e komşu olmak gerekiyor. Bu arada Türkçe eğitim verilerek bölge halkının sömürüye karşı koyması için Türkçe öğretmeli, sömürünün karşısında Türkçe ile dur demeliyiz.
    Cevapla
  • Alper 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ruslar 2li oynuyorlar ,dikkatli olmak lazım,
    Cevapla
  • ismayil 4 yıl önce Şikayet Et
    ya herro ya merro ibdille sınırlanmasın şam dahil olsun libyada da ateş sebest olsun hedef te ruslarda olabilir . bizde üzgünüz pardon deriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!