Koronavirüs aşısı bulundu mu? Türkiye'den açıklama geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AA Editör Masası'nda "Türkiye'de Koronavirüs salgınına rastlanmadı. Bu olmayacağı anlamına da gelmez. " dedi. Koronavirüs ile ilgili aşı geliştirildiği yönündeki haberlere de cevap veren Koca, "Aşı çalışmasıyla ilgili gelişme olduğunu söyleyen merkez ve ülkeler var... Bugünden yarına aşının hemen pratik kullanıma geçebileceğini beklemiyoruz." açıklamasını yaptı.

Koronavirüs aşısı bulundu mu? Türkiye'den açıklama geldi
Koronavirüs aşısı bulundu mu? Türkiye'den açıklama geldi
GİRİŞ 26.02.2020 11:38 GÜNCELLEME 26.02.2020 15:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca merak edilen konu ile ilgili, "(Koronavirüs) Aşı çalışmasıyla ilgili gelişme olduğunu söyleyen merkez ve ülkeler var. Aşı ile ilgili antikor sürecinden sonra klinik çalışma son derece önemli. Esas zaman alıcı olan da klinik çalışma. Bu süreç en az 6-9 ay olacak. Bugünden yarına aşının hemen pratik kullanıma geçebileceğini beklemiyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

 

YORUMLAR 5
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Cin 2gun once asiyi buldugunu aciklamisti
    Cevapla
  • Cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakın zamanda kızamık virüsü çıkar ve korona dan daha çok tehlike saçacak Aileler çocuklarına kızamık aşısı yaptırmamakta diretiyor.
    Cevapla
  • Bakanım STOK YAPIN 4 yıl önce Şikayet Et
    iranda maske bile yok bırak giysiyi vs.i AIDS ve koronafa işe yarayan pahalı ve kıt antiviralleri. Bunların herbirini hem milyonlara yetecek kadar stoklayın hem de gerekirse lisansla üretip verin iran gibi milyonların ölüp bize de yayılacağı geri kalmış komşulara verin. Ateş ölçmekle mücadele olmaz.
    Cevapla
  • Burhanettin ÖZTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Merkez ve ülkeler var derken bizimde aşı ile ilgili çalışmalarımız var denmesini beklerdim . İlla aşıyı başka bir ülkenin bulupta bize satması mı gerekiyor ?
    Cevapla
  • Anadolu Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Allaha şükür Türkiyede virüs yok Peki Virüs Yoksa Nasıl Virüsün Üzerinde Aşı Çalışması Yapacak ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!