Son dakika koronavirüs kararı: Umre kayıtları durduruldu

Son dakika haberi: Orta Doğu'ya sıçrayan koronavirüs salgını sonrası vatandaşlar "Suudi Arabistan'a umreye gidebilecek miyiz" sorusunun cevabını merak ediyor. Dün akşam Suudi yetkililer umre ziyaretlerinin askıya alındığını duyurmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı da geçici süreyle umre kaydı alınmayacağını açıkladı. Daha önce kayıt yaptıran vatandaşların paralarının ne olacağına ilişkin de açıklama geldi.

Son dakika koronavirüs kararı: Umre kayıtları durduruldu
Son dakika koronavirüs kararı: Umre kayıtları durduruldu
GİRİŞ 27.02.2020 13:24 GÜNCELLEME 27.02.2020 14:02
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Çin'den yayılan koronavirüs salgını, İran, Irak ve Mısır gibi Orta Doğu ülkelerinde de görülmeye başladı. Özellikle hava yolu ulaşımını etkileyen salgın nedeniyle, İslam dünyasında umre ziyaretlerinin yapılıp yapılamayacağı gündeme geldi. 

 

 

Suudi Arabistan yetkilileri, dün bir açıklama yaparak, umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldıklarını duyurmuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan da son dakika umre açıklaması geldi. Suudi hükümetin aldığı karar nedeniyle, yeni umre kayıtlarının geçici olarak durdurulduğu açıklandı. 

 

 

"YOLCULARIN PARALARI İADE EDİLECEK"

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Cidde Başkonsolosluğu kriz masası oluşturdu. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Diyaeddin Şahin, umre kayıtlarının iptal olmasından 3 bin kişinin etkilendiğini duyurdu.

Daha önce umre kaydı yapan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini kaydeden Şahin, "Uzun bir zaman alırsa değerlendirme yapılacak, yolcuların paraları iade edilecek" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 18
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence sonsuza kadar durmalı gerçek müslüman TÜRKİYE de bu işlem yapılmalıdır
    Cevapla
  • Emrah aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    bu mikrop suudilerde para kazanamaz oh iyi oldu alçaklara
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi baronlar buna karşı çıkan yazılar yazacak. Sigara için verilen fetva ne kadar doğru ise, bu da en az onun kadar doğru. Sigara içen kendine zarar verir ama bu virüs tüm toplumun sağlığı ve hayatını tehdit ediyor.
    Cevapla
  • çnra 4 yıl önce Şikayet Et
    "Sigara içen kendine zarar verir" cümleniz sigara içtiğinizi, ve kimseye zarar vermediğinizi zannettiğinizi gösteriyor. Sigara 1- içene(sağlığına+kesesine+ailesine) 2-gelip geçtiği iş yaptığı yerlere, 3- araç kullanıyorsa trafiğe, 4- camiye geldiğinde yanına oturduğu cemaata, 5-sigaradan hastalandığında sgk lı ise devlete, 6- kaçak sigara içiyorsa pkk-ya gelir getirmekle devletin güvenliğine, 7-ithal sigara ile dövizin yurt dışına gitmesi ile TL'ye ... daha birçok zararlar vermektedir.
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar. Bunun din düşmanlığı ya da hac düşmanlığı ile alakası yok. Donkişot luk yapmaya gerek yok. Sorumluluk sahibi bir insan gitmez.
    Cevapla
  • rahmi 4 yıl önce Şikayet Et
    çok sürmez açarlar geri akan para çeşmesini kapatmazlar
    Cevapla
  • senatör 4 yıl önce Şikayet Et
    suudlar açsa bile türkiye göndermemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi