Son dakika: Komşuda koronavirüs kabusu! Üst düzey isim hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok ülkesine yayılan koronavirüs İran'ı etkisi altına aldı. İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakanı Yardımcısı Koronavirüse yakalanırken Humeyni'nin eski temsilcisi ve eski Vatikan Büyükelçisi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İran'da şu ana kadar koronavirüsten 26 kişi yaşamını yitirdi.

Son dakika: Komşuda koronavirüs kabusu! Üst düzey isim hayatını kaybetti
Son dakika: Komşuda koronavirüs kabusu! Üst düzey isim hayatını kaybetti
GİRİŞ 27.02.2020 19:35 GÜNCELLEME 27.02.2020 20:50
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dünyanın birçok ülkesinde ölümlere neden olan Koronavirüs İran'ın üst düzey yöneticilerini de etkiledi. 

 

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

İran'da 2 gün önce İran Sağlık Bakan Yardımcısı Iraj Harirchi, bugün de İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un corona virüse yakalanmıştı.

 

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar

HÜSREVŞAHİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'ın önde gelen din adamlarından Humeyni'nin eski temsilcisi ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

2 YIL HUMEYNİ'NİN TEMSİLCİLİĞİNİ YAPTI

Tebriz'de 1939 yılında doğan Hüsrevşahi, 1979'daki devrim sonrasında İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı'nda iki yıl boyunca Devrim lideri Ayetullah Ruhullah Humeyni'nin temsilciliğini yapmıştı. Hüsrevşahi, bir dönem İran'ın Kahire Temsilciliği'nin Başkanı ve İran'ın Vatikan Büyükelçisi görevinde de bulunmuştu.

RUHANİ'DEN İRAN HALKINA ÇAĞRI

Koronavirüsün İran'da ölümlere yol açmasının ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "İran halkını seyahat etmekten kaçınmaya ve gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırıyorum" açıklamasında bulundu.

İRAN'DA 23 EYALETTE CUMA NAMAZINA CORONA VİRÜS ENGELi

İran'ın başkenti Tahran başta olmak üzere yeni tip corona virüs vakalarının görüldüğü 23 eyalette cuma namazının kılınmayacağı duyuruldu. İran Cuma İmamları Politika Belirleme Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Sağlık Bakanı Said Nemeki ve Koronayla Mücadele Merkezinin uyarıları üzerine vatandaşların sağlığını korumak amacıyla bu kararın alındığı belirtildi.


Konseyin açıklamasına göre, yarın cuma namazı kılınmayacak 23 eyalet şunlar:

Tahran, Kum, Gilan, Rezevi Horasanı, Doğu Azerbaycan, Batı Azerbaycan, Hemedan, İsfahan, Mazenderan, Erdebil, Elburz, Huzistan, Simnan, Sistan-Beluçistan, Fars, Kazvin, Kürdistan, Kirmanşah, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Gülistan, Loristan, Hürmüzgan ve Yezd.

İran'da toplam 31 eyalet bulunuyor.

YORUMLAR 101
  • hasanpasa 4 yıl önce Şikayet Et
    Chennem mübarek olsun lain
    Cevapla
  • mim KIRIMLI 4 yıl önce Şikayet Et
    lnsaallan ruhsuz ruhani de geberir.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın adaleti öyle keskin ki vurduğu yerden ses geliyor. iran suriyede cok sayida sünnî kardeşlerimizin kanına girdi. mazlumun ahını Allah-u teâlâ yerde bırakmıyor.
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 4 yıl önce Şikayet Et
    allah cc size bu cezayi veriyor iran dönek iran belanizi bulun insaallah
    Cevapla
  • Özkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun iran bir daha bu alçaklara destek çıkmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!