Suriye'nin İdlib kenti kırsalında rejim kuvvetleri tarafından yapılan Türk silahlı Kuvvetleri'ne yönelik hava saldırısının ardından Türkiye'nin muhtemel yeni mülteci baskısını taşıyamayacağı ifade edildi. Türkiye'nin AB'ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberinlerinin ardından Edirne'de göçmen hareketliliği yaşanmaya başladı.

Edirne'ye gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 göçmen, haberin duyulmasının ardından gece yarısı Yunanistan'a geçmek üzere sınıra doğru yürüyüşe geçti. Sırtlarına çanlarını alan göçmenler, Karaağaç Mahallesi'nden Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'na ulaşmak yürüyüşlerini sürdürüyor. Aralarında Suriye, İran, Irak, Fas, Pakistanlıların da bulunduğu göçmenler, İdlib'deki saldırının ardından kendi aralarında haberleşerek Yunanistan'a geçmek için Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Yorumlar 101 Yorum Var
  • Barıs 28.02.2020 21:08
    Tamam biz actık kapıları ama Yunanistan acarmı sınırda bekleyip türkiye ye geri dönerler
  • Osman 28.02.2020 16:36
    Artık avrupa baksın para verip türkiye.kullanıyorlar
  • İsmail ağaç 28.02.2020 14:25
    Öncelikle askerlerimizin ailesine başsağlığı diliyorum allah sabır versin bunuda söylemek istiyorum her türk asker doğar
  • huseyin veli 28.02.2020 11:24
    çok geç kalmış bi karar.lütfen mültecileri otobüslerle sal yetmez gemi lerle tren le özel arabalarla yollayayalım yetmez ceplerine para koyup yollayalım.bir an öne avrupa ya ulaşsınlarda avrupalıların huzuru kaçsın uykuları kaçsın.ya Rabbi vatanımızı zalimlerden kafirlerden içimizdeki hain lerden koru.
  • Mülteci geçişleri 28.02.2020 11:23
    Türkiye AB üllekerine mültecilerin geçişi için sonuna kadar açtığı kapıyı bir daha hiç kapatmamalı hatta mültecilerin AB ülkelerine gitmek isteyenleri bizzat BM nin seyahat özgürlüğü maddesi çerçevesinde mültecilerin AB üyesi ülkelere geçişi için kolaylaştırmanın yanı sıra bizzat yardım etmeli mültecilerin Avrupa'ya geçişleri bizzat sağlanmalı mülteciler kolaylıkla hiç sorun yaşamadan Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilerin tamamı AB ülkelerine geçişi sağlanmalı
Daha fazla yorum görüntüle