NATO'nun 5. maddesi yeniden gündemde

İdlib'de Esed rejiminin alçak saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Saldırının ardından NATO'nun 5. maddesi yeniden gündeme geldi.

NATO'nun 5. maddesi yeniden gündemde
NATO'nun 5. maddesi yeniden gündemde
GİRİŞ 28.02.2020 07:19 GÜNCELLEME 28.02.2020 07:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İdlib'de Esed rejiminin alçak saldırısında 33 askerimiz şehit oldu. Saldırının ardından NATO'nun 5. maddesi yeniden gündeme geldi. 5. maddeye göre, NATO ülkesine saldırı olduğu takdirde, bu saldırı tüm birliğe yapılmış sayılıyor. 

 

 

NATO Antlaşması'nın 5. maddesi şöyle:

"Taraflar, Kuzey Amerika'da veya Avrupa'da kendilerinden birine ya da daha fazlasına yöneltilecek silahlı bir saldırının, hepsine yönelmiş bir saldırı olarak değerlendirileceği ve eğer böyle bir saldırı olursa, BM Yasası'nın 51'inci Maddesi'nde tanınan bireysel ya da kollektif öz savunma hakkını kullanarak herbirinin, Kuzey Atlantik bölgesinde güvenliği sağlamak ve korumak için bireysel olarak ve diğerleri ile uyum içinde, silahlı güç kullanımı da dahil olmak üzere gerekli görülen eylemlerde bulunarak, saldırıya uğrayan Taraf ya da Taraflar'a yardımcı olacakları konusunda anlaşmışlardır. Böylesi herhangi bir saldırı ve bunun sonucu olarak alınan bütün önlemler derhal Güvenlik Konseyi'ne bildirilecektir. Güvenlik Konseyi, uluslararası barış ve güvenliği sağlamak ve korumak için gerekli önlemleri aldığı zaman, bu önlemlere son verilecektir."

 

 

YORUMLAR 53
  • 06 vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    5. Madde Türkler ve müslüman olunca çekimser kalıyorlar.
    Cevapla
  • HakKan 4 yıl önce Şikayet Et
    Natonun bize tek faydası var. O da üye ülkelerin doğrudan bize saldıramıyor olması. Başka bir hayrları yok bizim de beklentimiz yok zaten.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nato nun cani cehenneme bm nin cani cehenneme onlarada savas ilan edilmeli
    Cevapla
  • saga 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar bu saldırıyla Türkiye'nin askeri kapasite ve gücünü test etti ama daha önemlisi, NATO yu test ediyor. Eğer NATO iyi bir tepki veremez ise Ruslar Türkiye ile normalleştikten sonra yani üç beş ay sonra esas problemi olan Ukrayna'nın Donbask bölgesinde askeri temizlik yapıp Kırım gibi ilhak edecekler. Geri zekalı NATO üyeleri de armuda bakan ayılar gibi bakacaklar çünkü yanlarında Türkiye'yi bulamayacak ve kararlılık yapılarını kaybettirmiş olacaklar.
    Cevapla
  • pusula 4 yıl önce Şikayet Et
    biz oraya giderken , nato bizden bağımsız hareket etmeyin demişti. şimdi bunu dile getirecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti