Merkel'den Esed ve destekçilerine çağrı...

Ajanslardan geçen son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefonda görüştü. Merkel'in Türk birliklerine düzenlenen acımasız saldırıları kınadığını ve Suriye rejimi ile destekçilerinin saldırılarına son vermesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

GİRİŞ 28.02.2020 21:34 GÜNCELLEME 29.02.2020 07:44
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’le telefonla görüştü. İdlib’de yaşanan son gelişmeler ve Suriye krizinin ele alındığı görüşmede, bölgesel meseleler üzerinde işbirliği ve ortak çalışma konuları masaya yatırıldığı öğrenildi.

 

ESED VE DESTEKÇİLERİNE ÇAĞRI

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel'in Türk birliklerine düzenlenen acımasız saldırıları kınadığını ve Suriye rejimi ile destekçilerinin saldırılarına son vermesi çağrısında bulunduğunu belirtti.

Seibert, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Merkel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün telefonda İdlib'deki güncel durumu ele aldıklarını belirtti.

Angela Merkel'in, İdlib ve çevresinde hayatını kaybeden askerlerden dolayı taziyede bulunduğunu ifade eden Steffen Seibert, "Şansölye Merkel, Türk birliklerine yönelik acımasız saldırıyı kınadı ve Suriye rejimi ile destekçilerinin saldırılara son vermesi çağrısında bulundu." ifadesini kullandı.

ACİL YENİ BİR ATEŞKES ŞART

Seibert, iki liderin, ateşkes konusunda yeni bir anlaşmanın acil olarak sağlanmasının gerekli olduğu ve bunun için mümkün olan en kısa zamanda siyasi görüşmelerin başlatılması hususunda hemfikir olduğunu aktardı.

Steffen Seibert ayrıca, Merkel'in İdlib'de yerlerinden edilenlere insani destek konusunda Alman hükümetinin dayanışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taahhüt ettiğini de kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU İLE MEVKİDAŞI GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile görüştü.  Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

YORUMLAR 31
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün Recep Tayyip Erdoğan ın açıklamalarını iyi okuyun, bunlar harika açıklamalar. Reis karnından konuşmuyor, tüm muhalefete ve dünyaya gerçeği haykırdı. Biz bu gün askerimizi çeksek, terör duracak mı, buradaki güçler emellerinden vazgeçecek mi. Hedef Türkiyedir, Suriyeyi insansızlaştırdıktan sonra sıra Türkiyeye gelecektir. Ancak muhalefetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu sırf mezhepçi yaklaşımı ve öteden beri İslam düşmanlığı çerçevesinde bunu kabul etmemektedir.
    Cevapla
  • Tufan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kimseye git diye baskı yapmıyor. Kapıları açık bıraktık siz demiyor muydunuz özgürlüklere saygılı olun diye ey avrupa? Özgür bıraktık insanları daha ne. Seyahat özgürlüğü herkesin hakkı!!!
    Cevapla
  • Demokrat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ateskes sadece sorunu dondurur. Sonra birkac yil daha milyonlarca Suriyelinin yuku uzerimize yikilir. Kesin cozum kapilari pencereleri acik birakmak. Insanlarin seyahat ozgurluklerini kisitlamamak.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Eee Mülticiler akın akın geliyor? hadi bakalım şimdi esedi durdursunlar!!?
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdide alman yarın oda düşman der geçeriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...