Türkiye boğazları kapatacak mı?

Rusya destekli Esad rejimin TSK’ya yönelik İdlib’deki hain saldırısının ardından Türkiye ve Rusya arasında tansiyon giderek yükseldi.

Türkiye boğazları kapatacak mı?
Türkiye boğazları kapatacak mı?
GİRİŞ 29.02.2020 06:57 GÜNCELLEME 29.02.2020 08:33
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin bundan sonraki süreçte atacağı adımlar da gündeme geldi. Bu kapsamda ‘Boğazları Rus gemilerine kapatılma’ ihtimali üzerine tartışmalar yaşanırken; Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, konuyu Türkiye Gazetesi'ne değerlendirdi.

ŞUAN RUSYA'YA BOĞAZLARI KAPATAMAYIZ

Başbuğ, “Boğazları kapatma adımı, uluslararası anlaşmalar gereği Boğazları kullanan ülkelere savaş ilan edilmesi durumunda uygulanabilir. Şu an bizim bu saldırıyla ilgili adres gösterdiğimiz yer Suriye rejimi. Her ne kadar Rusya dolaylı olarak rejimi desteklese de karşımızda rejim var ve biz Esad rejiminin saldırıları sonucunda kayıp yaşadık. Dolayısıyla Rusya’ya Boğazları kapatmak mümkün değil” dedi.

BUNU ÇOKTAN YAPMALIYDIK

Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilerin engellenmesini de değerlendiren Coşkun Başbuğ şunları söyledi: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kapıları açarım’ ikazının ete kemiğe büründüğünü gördük. Çok doğru bir hamle. Bunu çoktan yapmalıydık. Yunanistan şu an alarma geçti. Mültecilerin Avrupa’ya gitmesi olayı daha da büyüyecek ve kısa bir sürede Avrupa’nın diğer başkentlerinde de hissedilecek. Mülteci akını sebebiyle Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin Türkiye’nin başından beri davet ettiği sürece koşarak geldiklerini göreceğiz.

 

 

YORUMLAR 87
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslara boğaz kapatılmalıdır acileen
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahte votka yapıp ruslara gönderelim, sahteciler bir işe yarayın milleti değil düşmanı zehirleyin Koral nasıl kör ediyorsa elektronik sistemleri, sizde sahte votka ile kör edin.
    Cevapla
  • aytekin kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    kapatmazsak votkacılara o zaman adam değiliz bu boğazları.
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    KA PA TIL SIN........şimdiye kadar geç bile kalındı arkadaşlar...ruslar oradan geçipte türkiyeye zarar verebilirler. sakın ruslara güvenmeyelim....
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    SINIR ISTIKAMETINE GITMEK TE OLAN TÜM VATANDASLARIMIZ arclarina yoldaki mültecileri alip sinira yakin yerlere kadar tasimasi gerek hem bir mazluma yardim hem AB ye öyle olmaz böyle olur hizmeti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü